resim
Xhevat Prekazi
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Sırbistan U21
Yaş:66
Uyruk:Sırbistan
  • 98
    prekazi’nin rengi belli

    sarı-kırmızılı kulübün unutulmaz oyuncusu, milliyet’in “perşembe günü hangi takımı tutacaksın?” sorusuna, “tabii ki galatasaray. bu soru sorulmaz bile. ben o takımın her zaman askeriyim. o sevgiyi kimse benden alamaz” karşılığını verdi

    galatasaray iki gün sonra uefa avrupa ligi’nde ofk belgrad ile 2-2’nin rövanşında karşı karşıya gelecek. belgrad’daki bu maç cim-bom’un unutulmaz yıldızı cevad prekazi için de ayrı bir anlam ifade ediyor. prekazi, şu an ofk belgrad’ın altyapısında ve geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için hocalık yapıyor.
    sarı-kırmızılı kulübün tarihinde önemli bir yere sahip olan prekazi, ofk belgrad’ın altyapısında 4 yıldır çalıştığını belirterek, “türkiye’de futbola ara verdikten sonra sırbistan’da bazı alt liglerde ve amatör takımlarda oynadım. daha sonra 3. ligde bir takımı aldım. futbolu bıraktıktan sonra da bu ligden bir takımı aldım. antrenörlük yolunda gittim. zeleznik’i ikinci ligden birinci lige çıkardım. sonra başta takımlarda da görev yaptım. 2002 yılından bu yana alt yapılarda görev alıyorum. en son olarak da buradayım ve 4 yıldır, ofk’dan oyuncular yetiştirmeye çalışıyorum. sırbistan’ın en iyi genç oyuncusu seçilen 1991 doğumlu markovic’i ve aleksic’i buraya getirdim. rodic’in üzerinde emeğim çok fazla” dedi.
    ofk belgrad-galatasaray eşleşmesi sonrası en büyük dileğinin gerçekleştiğini belirten ünlü futbol adamı, “20 sene sonra dileğim gerçekleşti. türkiye’den bir takımla eşleşmek, eski dostlarla karşılaşmak en büyük arzumdu. istanbul’a tek başına gelmek istemedim. davet edilmediğim gibi, başka gözle de bakılabilirdi. o yüzden cesaret edip ali sami yen’e gelemedim. galatasaray’dan yıllar önce bir kez altyapı ile ilgili bir teklif aldım. ancak ondan sonra da aramadılar” diye konuştu. galatasaray ve türk futbolunun avrupa’daki ilk açılımını kendileri döneminde gerçekleştiğini belirten prekezi, “ilk adımları biz attık. herkes biliyor ve anlatıyor zaten. galatasaray’ın altyapısında yıllardır ne yapılıyor bilmiyorum. şuanda tugay kerimoğlu var. tercih olarak çok doğru. nerede ötekiler? ben her zaman galatasaray’ın askeriyim. o sevgiyi benden kimse alamaz. yıllardır bir türk takımı bekliyordum ve galatasaray’ın buraya gelecek olması uykularımı kaçırtıyor!” diye konuştu.
    perşembe günü hangi takımı tutacağı konusunda ise prekazi net konuşuyor; “tabii ki ben galatasaraylıyım. bu soru sorulmaz bile bana. işçilik ayrı, duygusallık ayrı. şu an ofk belgrad kulübünde görev alıyorum ama benim gönlüm her zaman galatasaray’dan yana. partizan’ın renklerinden dolayı beşiktaş’a karşı da bir sempatim vardı.”
    türkiye’de teknik adamlar içerisinde mustafa denizli’nin özel bir yeri olduğunu belirten cevad prekazi, “eskiden yugoslav futbolculara farklı gözle bakılırdı. mustafa denizli özellikle bu ekole çok önem veriyordu. ondan sonra yugoslav pazarına yönelen bir teknik adam görmedim. denizli, fenerbahçe’nin başındayken buraya gelmiş ve 3 oyuncuyu birden istemişti. ama olmamıştı” dedi.

    adnan polat’a tepki!
    prekazi, yıllar sonra bir gerçeği de dile getiriyor. “mahkemelik bile oldum. verdikleri çekler karşılıksız çıkmıştı. o dönem kulüp başkanı alp yalman’dı. adnan polat yöneticiydi. bana söylediği sözleri hiçbir zaman unutmam. ne kadar alacağın varsa öderiz ama futbolu bırak demişti. bunu kimse bana diyemezdi. rahmetli babam bile söylese dinlemezdim. çünkü beni ayakta tutan tek şey futbol. ne zaman istersem o zaman bırakırdım. o ultimatomu unutmam. hayır da dedim zaten. ben parasız oynamaya da razıydım ama olmadı.”

    idman maçı olur
    belgrad’ta galatasaray’ın idman havasında bir karşılaşma oynayacağını dile getiren prekazi, “ofk’nın pek seyircisi olmaz. galatasaray için problem yok. rahat rahat oynarlar. 2-2’lik sonuç büyük sürprizdi. galatasaray’ın elenmesi daha büyük sürpriz olur. eğer böyle bir ihtimal olursa o zaman kimse taraftarın önüne çıkamaz. çünkü gerçekten de karşılarında türkiye ikinci ligi’nde bile zor mücadele edecek bir takım var. çok fakir bir kulüp. 3 aydır maaşlar ödenmiyor” diye konuştu.

    arda’nın yeri ayrı
    ilk maçı banttan izlediğini söyleyen prekazi, sarı-kırmızılı takımın özellikle kalesinde ciddi sorunlar olduğunu dile getirerek, “kalede kaleci yok sanki. galatasaray belki o maçta 10 gol atabilirdi. kim gol atacak ki? arda turan’ı ayrı bir yere koyuyorum. o gerçekten türk futbolunun en önemli yıldızı. dünyanın her takımında rahat oynar. yeter ki ona şans verilsin. bugün mesut özil ve serdar taşçı gibi isimlerin türk milli takımı’nda olmaması büyük kayıp. türkiye’nin önemli potansiyeli var ama bunu kullanamıyor” ifadelerini kullandı.

    http://www.milliyet.com.tr/.../1271651/default.htm

    tanım: kurban olunası efsanemiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın