• 310
    --- alıntı ---
    galatasaray cafe crown'da yeni bakış açısı

    yeni sezon öncesindeki ilk ciddi hamlesini avrupa basketbolu’nun önemli antrenörlerinden biri olan oktay mahmuti ile anlaşarak gerçekleştiren galatasaray cafe crown, transfer sezonu boyunca izlediği stratejiyle gelecek seneleri de planladığını gösterdi.

    galatasaray cafe crown, yaz mevsiminde geçtiğimiz sezonun yıldız isimlerinden radoslav rancik ile iki yıllık sözleşme imzaladı. galatasaray taraftarları ile arasında özel bir bağ bulunan slovak oyuncu, istanbul’daki performansıyla ülkesinde yılın basketbolcusu seçilmişti. iki senelik yeni kontrat üzerinde anlaşılan rancik, 1997-98 sezonundan sonra üst üste iki sezon galatasaray basketbol takımı’nın formasını giyecek ilk oyuncu olacak.

    galatasaray cafe crown’un yeni antrenörü oktay mahmuti, transferinin ardından ilk olarak galatasaray tv ve galatasaray.org’a açıklamalarda bulunmuştu. kadro yapılanması hakkında, ‘’hedefimiz gelenek sahibi olmak’’ sözleriyle yorumda bulunurken; öncelikle yerli rotasyonunu oluşturmanın önemini vurgulamış ve kadroyu birbirlerini tamamlayıcı unsurlar taşıyan oyunculardan oluşturmak istediklerini söylemişti. oktay mahmuti’nin bu açıklamasını takiben yerli transferindeki ilk imza da geliyordu.

    galatasaray cafe crown, haziran ayının hemen başında efes pilsen’den ermal kurtoğlu ile anlaştı. ve makedon asıllı oyuncu ile iki senelik anlaşma imzalandı. yerli rotasyonunda hata yapmak istemeyen oktay mahmuti’nin takımı, oyun kurucu pozisyonunu ise tutku açık ile güçlendirdi. bir hafta arayla gerçekleşen bu iki önemli transfer sonrasında yabancı transferi üzerine yoğunlaşıldı. oktay mahmuti’nin söz verdiği hoş basketbol oynayan ve kırk dakika boyunca mücadele eden bir takım için çalışmalara devam edildi.

    galatasaray cafe crown, yeni sezon öncesindeki ilk yabancı oyuncu transferini abd’li taylor rochestie’yi kadrosuna katarak yaptı. kolej kariyerini washington state cougars takımında geçiren 25 yaşındaki rochestie, avrupa kariyerine ise almanya’nın göttingen takımında eurochallenge şampiyonu ve eurochallenge mvp’si olarak başlamıştı.

    ümit milli takım’ın üç yıldızı galatasaray cafe crown’da buluştu

    haziran ayının son haftasında iki transfer daha vardı galatasaray cafe crown’da. önce ümit milli takım’ın yetenekli oyuncularından melih mahmutoğlu ile sözleşme imzalandı. basketbola henüz dokuz yaşında iken efes pilsen altyapısında başlayan melih mahmutoğlu, ülke basketbolunun gelecek vadeden yetenekleri arasında gösteriliyordu. ve galatasaray cafe crown’daki değişimin sinyallerinden biri olarak kabul edilebilirdi.

    galatasaray cafe crown’un bir diğer amacı, genç oyuncuların bulunduğu takımı tecrübeli isimlerle de takviye etmekti. bu hedef doğrultusunda, beşiktaş cola turka’dan haluk yıldırım ile anlaşıldı. gelecek sezon beko basketbol ligi’nde iddialı olmak isteyen takımımız, ligin etkili skorerlerinden joshua ıan shipp’i de kadrosuna kattı. bir diğer önemli hamle ise cibona zagreb’in 25 yaşındaki pivotu luksa andric özelinde yapıldı. hırvat oyuncuyla da iki senelik sözleşme imzalandı.

    galatasaray cafe crown, son olarak, türk telekom’da forma giyen ve türkiye basketbolu’nun önemli uzunlarından biri olması beklenen sertaç şanlı ile beş senelik sözleşme yaparak gelecek yıllara da yatırım yaptığını gösterdi. sertaç şanlı, galatasaray altyapısından yetişen hüseyin göksenin köksal ve darüşşafaka cooper tires’tan transfer edilen melih mahmutoğlu ile birlikte türkiye ümit milli takımı’nda forma giyen üçüncü oyuncumuz olacak.

    oktay mahmuti ve galatasaray cafe crown’un hedefleri

    galatasaray cafe crown’un önümüzdeki yıllar için benimsediği stratejinin özetini yapan antrenörümüz oktay mahmuti, tüm ayrıntılarını galatasaray dergisi’nin ağustos ayı sayısında okuyabileceğiniz röportajında şu ifadeleri kullanıyor:

    "biz sadece a takımla değil, altyapı ile ilgili de yatırımlar yapıyoruz. kafamızdakileri gerçekleştirdiğimizi takdirde başarılara ulaşmak daha kolay olacak. orta vadede, bizim yapmamız gerekenler var; bir de kulübün bu işe yapacağı yatırım var. biz noktasında, yani teknik heyet noktasında bir basketbol geleneği oluşturmak çok önemli. takım üst seviyelere oynamalı, zirveyi hedeflemeli, bu anlamda bir savaş vermeli."
    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...erkek/haber/7521.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın