• 27
    --- alıntı ---
    güney afrika'da yapılan 2010 dünya kupası'nda oynadığı üç maçı da kaybettiği gibi portekiz'den de 7 gol yiyen kuzey kore milli futbol takımı'na herkesin önünde kınama cezası verildi.
    yenilgilerin baş sorumlusu olarak görülen takımın teknik direktörü kim jong hun'a da kendi futbolcuları tarafından azarlanma cezası kesildi.

    ingiltere'nin daily mail gazetesinin, kuzey kore'ye yönelik yayın yapan özgürlük radyosu'na dayandırdığı habere göre, geçtiğimiz yıllarda aldığı başarısızlıklar nedeniyle kömür madeninde çalışma cezasına çarptırılan kuzey kore milli takımı oyuncuları bu kez nispeten ucuz atlattı.

    oyuncular ve teknik direktör kim jong hun bu kez başkent pyongyang'taki halk kültür sarayı'nda toplanan 400 hükümet yetkilisi ve sporcunun önünde spor bakanı myong chol tarafından şiddetle azarlanarak kınandı.

    özgürlük radyosu'na göre futbolcular 400 kişinin önünde çeşitli aşağılayıcı eleştirilere hedef yapıldı. ancak en büyük ceza, yenilgilerin baş sorumlusu olarak görülen teknik direktör kim jong hun'a kesildi.

    spor bakanının emriyle milli futbolcular, kendi teknik direktörlerini dünya kupası'na yeterince hazırlamadığı gerekçesiyle herkesin önünde azarlayıp kınadı.
    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın