resim
Leonardo Neoren Franco
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Atl. Madrid B
Yaş:47
Uyruk:Arjantin
  • 919
    eğer kaleye iyi bir transfer yapılmayacaksa keşke bu adam kalsaydı. çünkü aykut ve ufuk; leo franco'nun yaptığı bariz hataları yapmasa bile, istikrar açısından leo franco bu ikiliyi cebinden çıkarır.

    ufuk'un gece hayatı olduğu söyleniyor. olsun, çok da umrumda değil. fakat daha iyi bir kaleci olmadan bunla gündeme geldiyse galatasaray'da zerre ilerleme kaydedeceğini inanmıyorum. kaleciliğinde de bir ışık görmedim. rıdvan dilmen ölçeğine göre, tsl'de ufuk'tan iyi 40 kaleci bulunabilir. yedek kaleciler dahil.

    aykut ise, 2 yıl önce, yine sezonun ilk maçında, yine sami yen'deki 2-2'lik bir maçta elenmemize sebep olmuştu. geçen sene sivas'taki maçta da son dakikadaki hatası yüzünden yine şampiyonlar ligi mücadelesinden olmuştuk. ama ben aykut'u bunlar yüzünden eleştirmiyorum. dünyanın en iyi kalecisi de bu tip hatalarla takımını yakabilir.

    hatta aykut çok kritik kurtarışlar yapıyor ama o kadar güvensiz ki, maç içinde bile istikrarı sağlayamıyor. bir bakıyorsun, karşı karşıya pozisyonu çıkardıktan sonra ya top sektirmiş, ya çıkıp topu almamış vs, yani bir kalecinin gerektirdiklerinin çoğunu yapmamış. kurtarıştan ziyade tavırlarıyla, özgüveniyle, kaleyi hatta ceza sahasını dolduran bir kaleci bekliyorum. volkan demirel, kaç defa fenerbahçe'yi, milli takım'ı yakmıştır; ama volkan sadece kendisine tanınan sınırsız kredi yüzünden iyi kaleci diye anılmıyor; kendisi de ceza sahasını dolduruyor, psikolojik olarak maçın öznesi oluyor, gidiyor kavga ediyor vs. ve en önemlisi, kaleciliğin en önemli görevlerini yerine getiriyor; yan toplarda çıkıp alıyor, pozisyon hatası yapmıyor, topu nereye doğru atacağını - kurtaracağını biliyor. bazen yapamasa da bildiğini hissediyorsun, ama aykut bilmiyor.

    galatasaray kalesinde ise, mondi'den sonra başka kaleci görmedim ki - ne orkun, ne morgan de sanctis, ne aykut, ne de ufuk - leo franco kadar ceza sahasını doldurabilsin.

    leo franco iyi kalecidir demedim, fakat kalibre olarak son zamanlardaki galatasaray'ın alternatifler arasındaki en iyi kalecisiydi. çok maç kurtarmamış olabilir fakat fener maçı dışında felaket bir maç çıkardığını da hatırlamıyorum. ayrıca, aykut'un yapamadığı şeyleri gözü kapalı yapan bir kalecidir.

    umarım, galatasaray yönetimi iyi bir kaleci alır da, kendisini mumla aramayız. zira geçen sezon kötü bir yıl geçirse de kaleciliği bilen bir kaleciydi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın