resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2179
    çok uzun zamandır kafamda soru işaretleri var. o kadar çok kişi rijkaard'ı eleştiriyor ki, benim görmediğim şeyler mi var diye düşünüyorum.

    şimdi şöyle bir toparlayalım. dünkü kadroda kimler vardı? defans; sabri, servet, lucas, hakan balta.

    bu dörtlüde hakan balta gözüme çarpan en büyük problem. inanılmaz formsuz, sezon başı diyeceğim, ama diyemiyorum, geçen sene de böyleydi bu çocuk. hareketli bir bek değil hakan, defansif özellikleri ofansif özelliklerinden çok daha fazla. milli takımda döneminde oynadığı gibi oynamıyor, ataklarımızın arda üzerine yığılmasına yol açıyor bu. tabi bunun başka sebepleri de var, geleceğim.

    servet ve lucas için söyleyecek söz yok. ikisi de bu takımın ilk 11'inde oynayacaklar. ikisini de beğeniyorum ve pek bir kusur bulamıyorum. ancak sabri dün birçok hata yaptı. kaptırdığı toplarda dönemiyor, işte bu sezon başı olmasından kaynaklanıyor olabilir. sabri çünkü defansını asla yalnız bırakmayan bir oyuncu. geçen seneki keita fenomeni ona çok yardımcı oluyordu, keitanın eşşek gibi depar atıp rakip hücümu önde kesmeye çalışması bir avantajdı, sabri bunun da yokluğunu çekiyor olabilir.

    ortasaha tüm galatasaray tarihinin gördüğü en kötü ortasaha. bu noktada rijkaard'a kızmıyorum, çaresizliğine üzülüyorum. barış denen oyuncu halı saha oyuncusu, en basit yerlerde atağı açacak oyun görüşüne sahip değil, pas yapmak onun önceliği değil, acilen takımdan uzaklaştırılması gerekiyor. gerçekten futbol ile hiçbir alakası yok bu çocuğun. tercihleri o kadar kötü ki, her top ayağına geldiğinde başımıza neler gelecek diye endişeleniyorum. mustafa sarp ve ayhan'ı da aynı kefeye koyuyorum. zira ikisinin de yetenekleri limitli. sıkıştıkları noktada pas hatası yapıyorlar. yaratıcılıktan uzaklar. böyle bir üçlü ortasaha umarım bir daha başımıza gelmez.

    arda - serdar - batdal üçlüsünde de kesinlikle zayıf halka serdar. decisionstaking sıfır. ne zaman çalım atacağını ne zaman nereye pas vereceğini bilmiyor. bu yaştan sonra da öğrenmesi imkansız. ancak rotasyon oyuncusu olur. batdal ise bu takımın rahatlıkla 1. forveti olabilecek bir yetenek. çok işimize yarayacak. geçen sene yapamadıklarımızı yapmamızı sağlayacak.

    gelelim rijkaard'a itirazıma. her ne olursa olsun, bu takımın 1. kalecisi olamayacağını bildiğimiz aykut'u nasıl ve neye dayanarak oynatırsın. nasıl yaparsın bunu? nasıl daha hala ona güvenirsin? şu maçta nasıl ufuk'u oynatmazsın. hiçbir mantıklı sebep bulamıyorum. açıklayamıyorum bu durumu.

    ikinci itirazım. cana neden yedekten oyuna giriyor? cana oyuna girebilecekse maça onla başlasan da rijkaard'cığım, ortasahamız daha kuvvetli olsa? bu nasıl bir hatadır? elano yok, anlıyorum, ama barış ısrarı nedir? ne bekliyorsun barıştan? bütün türkiye görüyor, sen mi göremiyorsun?

    sonuç: barış ve aykut'da ısrar ederek takımımıza açılış maçında beraberlik yaşatmış teknik direktörümüzdür. beni üzdün rijkaard. çok üzdün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın