resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2177
    yazmıyayım diyorum da. herkes yazıyor madem.

    bu adam nasıl bir ruh halinde? ulan en fazla kazanmak isteyen adam o. barcelona'dan ayrıldıktan sonra inzivaya çekilmesinin de nedenleri vardı. bugün yaptığı konuşmalardan sonra az biraz sahip olduğu psikolojik durum anlaşılabilmiştir belki. adam da kaybetmekten bıktı, başarısızlık canına tak etmeye başladı!

    ama hepimiz futbol izleyicisiyiz, ve bunu çok güzel yapıyoruz. tamam buyrun. kaç defa söyledik aykut olmaz diye. bugün değil, dün değil, dünden evvel. ama. be arkadaşım bu takımın kaleci antrenörleri kimlerdir? rijkaard'a neden öneri getirmezler, ve neden önerilen isim hep aykut olur? burda tercih sorunu olduğu açık. ki bu da değişecektir, ufuk devralacaktır kaleyi.

    meşur orta 3lünün sorumlusu da rijkaard oldu. helal. emre çolak'ı alsaydı diyenler fotomaç'ta yazsınlar lütfen. topal'ı keita'yı gönderen adam da rijkaard oldu. ulan ne kudretli adammış be. niye kallström'ü getiremedi ya. göndermeye mi gücü yetiyor sadece?

    yaz yaz gına geldi. ama insanlar eleştirmekten asla bıkmıyorlar. emekli olun artık. neden temmuz ayında sezona başlıyor cimbom? bunun tek suçlusu rijkaard mıdır? çünkü niyetin tüm yükü rijkaard'a çıkarmak. ve haksızsın, yanılıyorsun. kimse kazanılan bir maçtan sonra rijkaard'a da methiyeler düzmüyor. mesele nasıl bir sistem (futbol sistemi değil, takım sistemi) inşaa etiğindir. burda rijkaard kilit isimdir. seneye rijkaard gider diyenler bugün hangi akılla maçları yorumluyorlar, ben çözemiyorum. ülke futbolunun geldiği nokta içler acısı. ön elemeler takımları olmuşuz. ve rijkaard'a sallıyoruz. adam gelene kadar her şey doğruydu çünkü. tabii ya.

    inanç ve sabrın türkiye'deki kur değeri malesef ki yoka yakın. hal böyle olunca rijkaard'ı eleştirmek pek de kötü durmuyor. bugün sahada olan iyi şeyleri niye göremiyoruz? yoksa cimbom'un avrupa'dan eleneceğini mi düşünüyorsun, korkuyor musun?

    "4 sene üst üste şampiyon olduk, avrupa'nın kralı olduk..." bestesinin yenisini duyma vakti gelmedi mi? seni yeni marşlara başarı götürür, başarının şartları vardır. adım adım okumalı. ama yok, biz sürekli yazıyoruz, tam gaz eleştiri! adım adım marşlara be rijkaard, yoksası çok fena, çok karışık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın