• 4
    galatasaray'ın en etkili oyuncusunun ayhan akman olduğu maç. artık karşısında ümit özat'ın oynamasından mı ne sol açıkta kendi çapında 90 dakika boyuncu harikalar yaratmıştı. derbiyle ilgili kafamdaki notlar:

    - iddaa, galiba ilk kez bir lig maçında tek maç üzerinden bahis yapılmasına izin vermişti.

    - fenerbahçe yönetimi, 5-1'i sindirememiş olacak ki galatasaraylılar için ayrılan yerlerin fiyatlarını 100 tl olarak belirlemiş ve haliyle kendimize ayrılan yerlerin tamamını dolduramamıştık. (aynı fiyatı beşiktaş'a uygulamadılar) (aynı fiyatı biz de onlara sami yen'de uygulamadık)

    - maç öncesi kombinesi olan fenerli bir yakınıma, direkt kulüple bağlantılı kişilerden "yenilirsek sahaya girin, olay çıkartın" tarzında ince mesajlar gitmişti.

    - galatasaray ısınmaya çıktığında tribünlerden baya bir pet şişe yapmıştı. hakan şükür, ribery'ye sarılarak ve gülümseyerek bir şeyler anlatarak onun rahatlamasını sağlamıştı.

    - derbi öncesi son kez şükrü saracoğlu'na çıkan pierre van hooijdonk'u, tribünleri selamladığı sırada önünden geçtiği galatasaraylılar da alkışlamış ve pierre van hooijdonk da aynı şekilde karşılık vermişti. 5-1'in ve üst üste 2 kere (lig+kupa) galatasaray'a yenilmenin siniri geçmeyen fenerliler, bunun üzerine daha yoğun şekilde galatasaray tribününe küfür etmeye başlamıştı.

    - 5-1'lik kupa finalinde ribery'yi durduramayan daum, bu derbide sol bekte serkan balcı'yo ribery'yi durdursun diye görevlendirmiş, serkan balcı da kısmen başarılı olmuştu.

    - nobre'nin golünde song'un net bir kademe hatası vardı. bu golün kademe hatası olarak benzerini 2 sene sonra emre aşık'ın üstünden bobo, mondragon'a attı.

    - tff'ye bakmaya üşendim ama hagi son dakikalara doğru arif erdem'i sanırsam oyuna sokmuştu. yaptığı değişikliklere (muhtemelen o hamlesine) biraz kızmıştım çünkü.

    - kulübesine giden hagi'ye küfürler yağdıran fenerbahçe taraftarına hagi'nin sırtı dönük cevabı kısa ve net olmuştu: eliyle 10 gün öncesini hatırlatarak "5" işareti.

    - alex, flavio conceicao'nun kendisine adam markajı uyguladığı 3. derbide de gol atamamıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın