• 191
    poroje olarak eşsiz olması yönetimin yaptığı doğru işlere bir yenisini daha ekledi. vizyonlarının ne kadar geniş olduğunu ve bu ülkede yapılacak daha güzel işlerin olduğunu bir kere daha hatırlattılar. yönetim bu tarz işleri çok iyi yapıyor...

    filmler hakkında bir şeyler söylemek gerekirse; bariz bir şekilde parçalı forma için yapılan çalışmaya ciddi emek verildiği gözden kaçmıyor. oyunculuklar ve kurgu her ne kadar vasat olsada özellikle tarihimize kazınmış olan o gollerden bir seçkiyi tekrar izlemek inanılmaz gurur verici. hagi'ye ayrı bir pragraf açmaları ise bambaşka bir güzellik olmuş. tabi bu görüntülerin uzun tutulması filmin ana fikrinden biraz uzaklaşmamıza neden olmuş fakat ülkemizdeki saman gibi alev almaya hazır gaz taraftar kitlesini hemen kavramakda büyük etkisi olduğuda kesin.

    metin oktay'ın verdiği güzel ders, yüzünün görünmesi kafamızdaki kahraman ve efsane kalıplarına son derece uygun ve yerinde bir fikir olmuş. tarih boyunca bizlere verdiği derslere bir yenisini daha ekliyor "gerçek kral". arda'nın ise gerçekten başarısız olduğu konunun oyunculuk olması gözden kaçmıyor tabi. o şort ve formayla yatma fikri ise ayrı bir fetişistlik, bu da başka ortamların muhabbeti tabi...

    filmin sonunun geçen seneki parçalı formaya bağlanması hoş olmasada taktire şayan bir iş çıkmış ortaya.

    ----------

    aslan formaya yükledikleri anlamı bize gösteren film ise başka bir hoşluk olmuş. hem aslan nihat'ı anmış hemde bize mal olmuş "aslan" simgesinin nereden geldiği herkese tekrar hatırlatılmış. hikayede güzel anlattıklarıda güzel olmuş, sahaya ne için çıktığımızı rakiplerimize nasıl korku vermek isteyişimizi özetlemiş. boş yeşil sahada hiç bir ruhu yansatamayan oyunculukları saymazssak güzel iş olmuş. stada giren rakip takım oyuncularının yüzlerindeki korku ise çok başarılı yansıtılmış. sanırım en çoks atan formamız bu olacak bu sezon.

    ----------

    mercan formaya gelecek olursak, ilginç bir şekilde forma için bir metin yazmamışlar. yazmışlarsa da başarısız olmuş ki, porno filmlerin başında görülen yasal uyarı gibi bir yazı karşımıza çıkıyor. yok tff yok farklı rek yok rakipler filan fistan... iyi çalışılmamış tanıtım metnini kurtarmak için formaya verdikleri 2289 ismi bambaşka bir hayal kırıklığı. formaya bir anlam katmaktan çok, 2288 ismi ile efsaneleşek bir formanın değerini düşürmek için bilinçli yapılmış bir adım gibi.

    kısa filmdeki tek taraflı kavga ise tam arka sokak fanatiklerine hitaben yapılmış bir çalışma olmuş. eziklik psikolojisi içinde biz herşeyi kuralına göre yaparız ama karşımızdakiler hertürlü pisliği yapar, yine de bir terbiyemizle kazanırız fikri verilmeye çalışılmış... satırları yazarken gözümün önüne barış, ayhan, keita filan geliyor da utanıyorum... bize hiç yakışmayan bir yaklaşım bu. tamamen karşı tarafa saldırmak ve tüm futbol dünyasına küfür etmek gibi bişey bu. taraftar olmak başkadır fanatik olmak başkadır ve bu yollardan birinin sonu boktur.

    işler sevilir yada sevilmez görece birşeydir bu fakat yaptıkları acemilikler ve kendilerini yalanlar nitelikteki çalışmalar son derece güven sarsıcı.

    ----------

    formaların güzel/kötü ayrımına gelirsek, kişisel fikrim alınacak tek formanın parçalı forma olduğu yönünde. diğer formalar hem tasarım açısında hem kalite açısından hoş gelmedi bana. ticari olarak yapılmış bir hamledir, umarım tutar demeli ve saygı duymalıyız. fakat forma numaralarının tasarımı iğrenç bu ayrı konu.

    yine de güzel forma ümitlerini ikinci yarıya saklamakta fayda var, yönetim her zaman bir sürpriz yapabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın