resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2591
    http://devrimderki.blogspot.com/...-nasil-bilirsin.html

    --- alıntı ---

    lakin aptal da degil.

    30 milyonluk taraftarin ona "metin oktay" benzetmesi filan yaptigi yok yahu. bizzat arda turan taraftarin psikolojisine oynuyor. sürekli galatasarayliligini dile getirerek kendisi bu rolü taraftarlardan talep ediyor, ilgiyi her zaman ama her zaman kendisine istiyor. hic ama hic salak degil, öyle taraftarin ya da onun bunun ilgisi altinda "zavalli" olacak oyuncu hic degil. zeki, cokca zaman köylü kurnazligina girisiyor. sonuna kadar istedigi popülerligi almasini cok iyi biliyor, taraftar dedigin senin bir araya gelip ortaklasa bir karar almasi mümkün olmayan kabaca 30 milyon insan. ama bunlarin arasindan gelme bir futbolcu-yönetici bu kitleyi yönetebilir.

    kiskanilacak bir hayati oldugunun farkinda olarak sürekli yasaminin güzelliklerinden muhtesem bir portre cikarip "elbette bana kizacaklar cunku kiskaniliyorum" diyerek nerede oldugunu cok ama cok iyi farkinda. kendisi kendi yasamini "mükemmel" diye tanimlarken biz neden asagilama ya da acima pesindeyiz, onu hic anlamadim.

    sonra..

    hic cekinmiyorum arkadasim. ridvan dilmen, mehmet demirkol gibi yazarlari coktan kafalamis. ne yapsa "arda bir tane" diyecek kadar spor yazarlarinin büyük bir kismi tarafindan seviliyor. hakan sükür'ü hatirliyorum, yerden yere vurulurdu yahu.. ama o teknigine, o yeteneksizligine ragmen rekorlari kirdiran etken de sürekli sifirdan baslamasi ve azmidir.

    ...

    zira..

    ..ona kaptanlik verilmedigi, ona güvenilmedigi, onun etrafinda bir takim olusturulmadigi icin varolan baskinin nasil oldugunu cok iyi biliyoruz biz.. arda turan taraftari söylemleriyle, demecleriyle, o etkisiz oldugu zaman dilimi futboluyla degil de "kosmalariyla" coktan eline gecirdi ve yönetim bu sorumlulugu, güveni "haldun üstünel" gibi taraftar mantigiyla klup yöneten yöneticinin zorlamasiyla yapmak zorunda kalmistir. kewell'i nasil gönderemediyse arda turan'i da baska türlü bu takimda tutamazlardi.

    lakin bu hamleler nedeniyle ülkemizden avrupa kluplerinde oynayacak düzeye gelebilecek bir oyuncu bir bakima harcaniyor. cevat güler diyor, idman sonrasi yarim saat daha ekstra calisma yapmasi gereken yerde klubun bekcisiydi, oyuncularin problemiydi ilgileniyor, cok yanlis oldu onun kaptanligi diye..

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın