• 2339
    beni üzen sözlüktür.

    karşıt görüşlere saygı duymak yerine daha insancıl yorumlar yapmak yerine ekşi sözlükteki dallamalara benzer laf sokma çabaları, siktir git çay koy vb. bkz.lar verilmektedir. mesela no frank rijkaard veya frank rijkaard başlığındaki yapılan yorumların çoğunluğu üzüntü vericidir. çünkü görüşünü paylaşan bir kişinin ardından bir topluluk birbiriyle kavga etmeye başlıyor sürekli.

    oysa genelde yapılan yorumlarda hep bir esneklik payı var. entrylerde ben çoğunlukla kesin hükümlerden ziyade sorgulama ve mantık arama çabası görüyorum. oysa karşıt görüşteki kişileri tanrılaştıran yazarlarımız küfürle dalgayla karşılık vermekteler. oysa sorulara cevap verilmeye çalışılsa, ya da daha ılımlı bir şekilde teoriler çürütülse çok daha yakışıklı olacak. bunu yapamıyoruz sanırım. içimizdeki öfke, hani şu statlarda şiddetin nedeni olarak sunulan toplumsal huzursuzluk var ya, işte burada sadece klavye yoluyla vuku buluyor. yazarlar arasında husumetler ortaya çıkıyor.

    çokça yazar farklı görüşte diye küstürüldü, vahşileştirildi. buna sözlükçe ve moderasyon eliyle bir çözüm bulmamız gerektiğine inanıyorum. çünkü uzun zamandır takım başarısız ve bu stres ortamı daha kötü sonuçlara, dağılmalara yol açabilir.

    bu sözlükte ultraslan'ın barzo olarak tabir edilen hareketlerinin daha modernize muadilleri var. şu internet alemindeki en seviyeli galatasaray ortamına da tüyü dikmeden bunlara bir dur diyelim diyorum.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın