resim
Mario René Junior Lemina
Takım:Galatasaray
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.84
Uyruk:Gabon
  • 4475
    nesnel bilgiler haricinde bu yazacaklarım tabii ki benim ürettiğim komplo teorileri olacak ama hata payını çok da yüksek görmüyorum.

    türkiye'de düzenlenen 2013 fifa 20 yaş altı dünya kupası'nda görücüye çıkmıştır. aynı turnuvada orta saha rotasyonunu oluşturduğu arkadaşları paul pogba, geoffrey kondogbia ve jordan veretout ilerleyen dönemlerde fransa a milli takımı'na davet alsa da lemina, pek vakit kaybetmeden, 2015 yılında - 22 yaşında gabon milli takımının davetini kabul etmiştir. bilinen ilk sakatlık vakasının milli takımı ile ilk maçından kısa bir süre sonra olması benim için tedadüf değildir zira milli maç için afrika kıtasına gidip de takımına sağlıklı dönen futbolcu pek rastladığımız bir şey değil. akranı veya 2-3 yaş büyüğü olan ve fransa milli takımında forma giyen josuha guilavogui, maxime gonalons, yann mvila, clément grenier, tiemoué bakayoko gibi isimlerin prime dönemleri lemina'nın standardının dahi üzerinde değildi. zateb bu isimler arasında profesyonel futbola devam eden tek isim mvila, fransa 3. liginde oynuyor. sözün özü; lemina, fransa milli takımından davet almayı bekleseydi en kötü ihtimalle kendisinden 1 yaş küçük olan corentin tolisso kadar milli takım kariyeri yapabilirdi. henüz 22 yaşındayken yaptığı gabon tercihi, sağlıklı bir şekilde futbol oynamasına engel olmuş olabilir zira oynadığı takımların ligdeki mücadelesinin yanında avrupa veya milli takım serüveni olmadığı dönemlerde pek de sakatlık yaşayan bir oyuncu değildi. ocak 2021-ocak 2025 periyodunda korona virüs ve buna bağlı gelişen 15 günlük hastalığı haricinde yalnızca 10 günlük bir baldır sakatlığı yaşadı, bu damuhtemelen ya darbeye bağlıydı ya da baldırına christmas sıkışmıştı. özellikle 2022-23 ve 2023-24 sezonlarında 80 kulüp 10 milli takım maçında 75+ dakika ortalamasıyla sahada kaldı. çok sıkıştığında enerji tasarrufu yapabileceği rotasyonun olduğu her ortamda, her turnuvada, her takımda fark yarattı. fikstür sıkıştığında, kulüp takımıyla 3-4 kulvarda gittiği yetmiyormuş gibi bir de kıta afrika'sına milli takıma gittiğinde ve boktan stadlarda kasap rakiplerle oynadığında lemina sakatlık problemleri yaşamaya başlamış, verimi de düşmüştür. bize terminatör gibi gelen wilfried singo ve victor osimhen gibi iki küheylanın da hep fikstür sıkıştığında ve milli takım işi devreye girdiğinde sakatlanması benim için tesadüf değildir.

    geriye dönüp nesnel bilgileri tarttığımda ve kendi fikirlerimi eklediğimde, fransa milli takımını seçmiş bir lemina'nın hem devamlılık hem de oynadığı takımlar ile takım içindeki statüsü konusunda şu ankinden çok daha iyi yerlerde olacağını tahmin ediyorum. biz çok büyük bir takımız, lemina da bizim için çok değerli ama bizim gibi büyük bir kulübün bile ulaşırken zorlanacağımız veya ulaşamayacağımız bir konumda olması zerre şaşırtmazdı.

    takımdaki alternatiflerinin artması, her zaman olduğundan daha rahat ve konforlu oynaması, fiziksel olarak fazla zorlanmaması, son kontratını bizde yapması ve futbolu çok sevdiği galatasaray'ında bırakması dileğiyle.

    2025-2026 sezonunda şampiyonlar ligi'nde kazandığımız 10 puanın en önemli mimarlarından biri, bugün de en güvendiğim isim. manchester city deplasmanında verdiği güven victor osimhen'den, leroy sane'den bile önde. let him cook.

    (bkz: 28 ocak 2026 manchester city galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın