• 1098
    galatasaray futbol takımı'nın tarihinde bir dönüm noktası türk telekom arena. çok güzel olacak, çok. yıllardır özlemi duyulan, bu kulübün adına yakışır modernlikte bir stadımız olacak.
    yıllardır proje olarak sürdürülen stadyum, birkaç ay içinde tamamlanacak ve 2010-2011 turkcell süper liginin ikinci yarısında maç yapılmaya hazır hale gelecek. o günden itibaren, galatasaray futbol takımının havası değişecek.

    ali sami yen stadyumu, galatasaray taraftarı için manevi açıdan çok başka yerde. yıllardır cehennem olarak anılan stadyumumuz, kabul etmek gerekir ki ihtiyaçları karşılayamıyor. uefa'nın maç oynama izni vermeyecek kadar yetersiz bulduğu bir durumda mabed. taraftar da, son yıllarda tribünleri dolduramayacak kadar uzaklaştı ali sami yen stadyumundan. herkes bir şeylerden şikayet eder oldu, ki bu şikayetlerde haklı da çoğu taraftar. eski açıkta, kış aylarında it gibi titreyerek tezahürat yapmaya çalışıyor insanlar. olumsuz şartlar ne yazık ki oldukça ağır şekilde hüküm sürüyor ali sami yen'de. alt tribünler, uzunca bir süredir bomboş ne yazık ki. tamam, hepimiz ali sami yen'i seviyoruz; ama bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli durumu çıkıyor ortaya.

    son zamanlarda stadyumda maç izleme alışkanlığını yitiren galatasaray taraftarını yeniden heyecanlandırabilecek bir olay türk telekom arena. ali sami yen spor kompleksi'nin kalbi olacak bu arena, taraftara yeniden heyecan verecek. şu an, inşaat halindeki gri görüntüsü bile herkese umut verirken; birkaç hafta içinde çimlendirme çalışmaları başlayınca, koltuklar yerleştirilince, ışıklandırma çalışmaları bitince vereceği heyecanı varın siz düşünün.

    çok şikayet edilen hava şartlarının minimum etkileyeceği bir stadyum içi olacak türk telekom arena'da. maçı izlemeye gelen taraftar, ali sami yen stadyumunda karşılaştığı zorluklarla karşılaşmayacak. ağzımızın suyu akarak baktığımız, "keşke bizde de böyle stadyum olsa" dediğimiz bir mabedimiz olacak yakında. 52000 kişilik yeni bir cehennem doğuyor aslantepe'de.

    türk telekom arena'yla ilgili bir takım soru işaretleri de var. bir süredir ali sami yen stadyumuna gitmeyen, dolayısıyla orayı dolduramayan taraftar, 52000 kişilik bir stadyumu doldurabilecek mi? burda görev tamamen taraftara düşüyor. imkanı olan, maddi ölçüde zorlanmayacak olan her galatasaraylı'nın türk telekom arena yollarını aşındırması gerekiyor bundan sonra. yeni bir cehennem yaratmak istiyorsak, bu stat dolmak zo-run-da.
    aksi halde, tezahüratların kaybolup gittiği bir yer olup kalacak. tribünde 20000 kişinin olması, pek de bir şey ifade etmeyecek.

    türk telekom arena'nın bilet fiyatları, kuvvetle muhtemel, biraz yüksek olacak. yıllardır ali sami yen'deki yetersizlikten şikayet ederek maçlara gitmeyenlerin, bu kez de bilet fiyatını bahane ederek maçlardan kaçması en büyük korkum. futbol takımımız için dönüm noktası olacak bu mabed, böyle sebepler yüzünden heba olmasın. imkanı olan tüm galatasaray taraftarından ricam, hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan maçlara gitmeleri.

    hayal ettiğimiz gibi, tüm koltukların dolduğu bir stadyum, futbol takımını da olumlu yönde etkileyecek. kendine güveni artan, daha çok saldıran bir takım görüntüsü çıkacak ortaya. zira, oldukça modern bir stadyumda 52000 kişinin "cimbombom" diye haykırması, olumsuz bir etki gösteremez. hepimiz göreceğiz, bu stadyumda taraftarın tek başına kazandırdığı efsane maçlar olacak.

    lafın özü, bu arena diğer takımlara büyük kabus olacak. çok canlar yanacak ve galatasaray bu stadyumda unutulmaz destanlar yazacak. avrupa kupaları bu stadyumda yükselecek, dünyanın sayılı takımları burada hezimete uğrayacak. bu kadar eminim, bu kadar kesin konuşuyorum; çünkü galatasaray'ın ihtiyacı olan ivmelenme bu stadyumda çıkılacak ilk maçla başlayacak. taraftarının desteğiyle, oyuncususnun yüreğiyle, armasının asaletiyle; galatasarayım türk telekom arena'da destanlar yazmaya devam edecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın