resim
Elano Blumer
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:43
Uyruk:Brezilya
  • 1730
    şu anki finansal durum ve kadro yapısı içinde galatasaray için lüks kaçan, büyük takım oyuncusu. bu tanımda iki noktaya değinmek gerek.

    evet, elano büyük takım oyuncusudur. evet, öyledir. elano bir milan, juve, veya brezilya milli takımı oyuncusudur. ama aynı sebepten dolayı galatasaray'ın futbolcusu değildir. çünkü galatasaray sözü geçen "büyük kulüpler" gibi, 29 yaşında bir oyuncuya vereceği 8 milyon euroyu kolayca yutabilecek finansal rahatlığa ve o oyuncunun sahada arka planda kalmayı tercih etmesine göz yumacak derecede oturmuş bir futbol takımına sahip değildir.

    galatasaray'ın kadrosundaki sorunları açık ve nettir, bu sebepten pragmatist çözümler ister. galatasaray'ın şu anki durumunda elano değerinde bir rol oyuncusu bulundurması, karın açken iki milyarlık telefonla gezmeye benzer. pragmatist çözüm de telefonu satıp karın doyurmaktır.

    bu yaz başkan adnan polat'ın açıklamalarından anladığımız şudur ki, bu sezon transferde "satılan oyunculardan elde edilenler hariç" bütçe 5 milyon türk lirasıdır. yani komiktir, ama gerçektir.

    sonuç şudur ki, bu sezon kadroya yatırım yapmayacak galatasaray, ama ne yapacak? önceden yaptığı yatırımların verimini artıracak. bu da nedir?

    galatasaray, 8 milyon euro değerinde, 29 yaşındaki oyuncusunu satıp, ondan gelecek parayla, takımın transfer bütçesine daha uygun, yıllık maaşı yarı yarıya, türkiye'deki futbol şartlarına ve anlayışına daha rahat uyum sağlayacak ve avrupa futbolunda daha deneyimli isimler peşinde koşacak.

    keita 8 küsür milyon euro'ya gitti, yerine pino koyuldu, ve artan parayla cana alındı. keita=cana+pino. itirazı olan? elano da benzer bir paraya gidecek, ve yerine iki tane orta saha oyuncusu gelecek.

    şimdi üzülenler de olacak, "ulan herif brezilya milli takımında oynuyodu be" diyenler de. elano gidecek, ve hala iyi bir futbolcu olacak, belki ikinci maçında 40 metreden yazacak. ama eğer ondan elde ettiğimiz parayla aldığımız iki tane adamı orta sahaya koyduğumuzda, ancak o zaman bu takımın yıllardır beklediğimiz ve özlediğimiz futbolu oynama şansı doğacak. az biraz sabır.

    şartlar buysa, keita da gider elano da.

    seneye bu takım döktürürse, elano isterse orta sahadan yazsın italya'da, emin olun ruhumuz duymaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın