• 6
    --- alıntı ---

    kanadalı şampiyon sürücü jacques villeneuve, formula 1 takımı kuruyor. 39 yaşındaki sürücü yeni takım için fıa'ya başvuru yapmaya hazırlanıyor.

    ındycar'da üst üste 2 sezon şampiyon olduktan sonra 1996 yılında formula 1'e geçen jacques villeneuve ertesi yıl williams ile şampiyon olmuş, daha sonra ise inişli çıkışlı bir grafik sergilemişti. 2006 sezonu tamamlanmadan sauber takımından ayrılan kanadalı pilot 2006 almanya gp'siyle formula 1 kariyerine nokta koymuştu.

    jacques villeneuve bu sezon başında formula 1 girmesi gündemde olan sırp takımı stefan gp ile anlaştı. ancak, uluslararası otomobil federasyonu, stefan gp'nin mücadele etmesine izin vermeyince villeneuve de f1'e geri dönemedi

    39 yaşındaki sürücü bu kez takım sahibi olarak formula1'de boy göstermeyi hedefliyor. kanadalı şampiyon fazla detay vermedi ama, geri dönüş projesinin asla bir sır olmadığını söyledi.

    geçtiğimiz günlerde alman otomobil dergisi auto motor und sport, villeneuve ile renault'nun eski patronu flavio briatore'nin yeni bir takım için güçlerini birleştireceğini yazmıştı.

    formula 1'in 13'üncü takımını kurmaya hazırlanan villenueve'ün aynı zamanda takımda pilotluk yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

    --- alıntı ---

    kaynak: ntvspor
App Store'dan indirin Google Play'den alın