• 58
    hz. rijkaardcılar'ın rakibi bozmak için yaptığı faullu hareketmiş bu. adama gülerler. her başlıkta bir şeyler yazmaktan nefret ediyorum. ama gece gece kaşıntı tutmuş gibi rijkaard muhalifliği oynamanızdan da nefret ediyorum. daha zekice bir şey söyleyim, bence hz. rijkaard vs hz. şaban karşılaştırması yapın. bence bu yaptıklarınızdan daha saygın olur.

    şimdi paşa, akıllı adam sene sonunda hocasının takıma kaç maç kazandırdığına, kaç puan aldığına bakıp da hocası hakkında yargıda bulunmaz. saha içi başarıdan başkaca, bir de hocanın takıma neler verdiğine, isteğiyle alınan oyuncuların katkılarına, genç oyunculara ne kadar şans verdiğine, kadrodaki oyuncuların hoca geldikten sonra ne kadar gelişme gösterdiğine ve daha pek çok, pek çok şeye bakar. "bu sezon kaç kupa kazandırdı bizim hoca takıma?" diyecekseniz takımınıza aradığınız hoca üfürükçü olsun lütfen. belki okur üfler, hemen sonuç verir de düzelirsiniz. ben başka çaresini göremiyorum kardeşim size. anlamıyorsunuz işte, bir sene içinde hocanın kaç kupa kazandırdığına bakınca bir zaman başarılarla idare ediyorsunuz, sonra düşüşe geçiyorsunuz. 2000 döneminde biz bunu göremedik. sonra da yıllarca 2000 ruhu aradık. "barcelona'yı ben de şampiyon yaparım, önemli olan mourinho gibi her takımla şampiyonlar ligi şampiyonu olmak" deniliyor. mourinho her takımla şampiyonlar ligi şampiyonu mu oluyor? nah oluyor. bak abi chelsea'ye. kaç kere şampiyonlar ligi şampiyonu olmuş chelsea? kaç kere final oynamış mourinho ile? bana premier lig başarısını anlatma, bir zaman sonra hem abramoviç, hem de mourinho için premier lig teferruattı. şampiyonlar ligi şampiyonluğunu istiyorlardı. mourinho kariyeri için, abramoviç yatırdığı paralar için. ne oldu sonra? 2007-08 sezonu başlarında mourinho takımdan ne kadar kötü bir halde ayrılıyordu. sonra ne oldu chelseade? o mourinho'nun kurduğu takımla şampiyonlar liginde aynı sezonda final oynadılar. şimdi, bu noktada "mourinho başarısız ve tırt bir hocadır, hz. mourinhocular malaktır" mı demek lazım? al abi, chelsea hala iskelet olarak mourinho dönemindeki kadroyla oynuyor. bak mesela, senin küçümsediğin rijkaard da mourinho gibi ayrıldı barcelonadan. aynı sene hemen hemen rijkaard'ın kurduğu kadroyla adamlar şampiyonlar ligini kazandılar. biz de ağzımız açık izledik.

    ulan her şeyi geçtim, mourinho ile aynı cümleler içinde kullanmaktan çekinmediğim bir hocamız var. senin maksadını da anlıyorum, "barcelona'yı ben de şampiyon yaparım" derken zor olanın türkiye liginde şampiyon olmak olduğunu, kaliteli hocaysa türkiyede takımı şampiyon yapması gerektiğini söylemeye çalışıyorsun. abi, anlamadım ben bunu. o zaman neden barcelona bizim güvenç kurtar'a, ersun yanal'a "gel bizim takımı çalıştırıver" demiyor? hadi "onların pasaport sorunu var" diyelim, "türk hocalarına değer vermiyorlar" gibi bahaneler bulalım. abi, türkiye liginde çalıştırdığı her takımla ekseriyetle şampiyonluğa oynamış daum'u neden barcelona başına geçirmez? kontrat şartlarını karşılayamayacağını mı düşünüyor? hadi barcelona'yı da geçtim, neden alman ligi'nin kalburüstü takımları daumla anlaşmıyor? dil sorunu olmasın diye mi? kandırmayın kendinizi kardeşim, barcelona yaş tahtaya basmaz. rijkaard gibi bir adamı bir bildikleri olduğu için takımın başına getirirler. bizdeki gibi yürümüyor yani orada işler.

    ha, bu arada saygınlık demiştik, değil mi? hz. rijkaarddan çok daha saygınsınız siz canım. ona ne şüphe? mesele rijkaard hakkında binlerce entry var, siz o kadar kasıyorsunuz; en fazla 50-60. demek ki rijkaard dikkat çekmek için daha fazla zorluyor kendini. hadi yine iyisiniz, barcelona'yı şampiyon yapmanız için size teklifte bulunabilirler. tabii; önce bu duruma barcelona şehrinde rastladığınız herhangi bir barcelonalı'yı inandırın da. gerisi gelir hacı. çok kolaydır zaten barcelona'yı şampiyon yapmak. ben de yaparım da, captano'nun dediği gibi (bkz: tenezzül etmem).
App Store'dan indirin Google Play'den alın