• 17
    kesinlikle çok düşüktür iş futbolcularda biter ya da kesinlikle bir takımın en önemli parçasıdır işi teknik direktör bitirir diye kesin bir yargıya varılmaması gereken olgudur.

    eğer frank rijkaard ya da del bosque gibi elinizde xavi, iniesta, puyol gibi oyuncular varken başarılı olmuşsanız o başarıya teknik direktör katkısı çok düşüktür.

    eğer elinizde trabzonda tutunamamış hüseyin çimşir, beşiktaşda tutunamamış zapo ve ali tandoğan, galatasarayda tutunamamış ömer erdoğan, kayseride tutunamamış turgay bahadır varsa bunların yanına sertanları volkan şenleri yerleştiriyorsan, bucaspordan aldığın ozan ipek elinde yıldız oluyorsa takımını turkcell süper ligde şampiyon yapıyorsan benim gözümde frank rijkaardın barcelonada ya da del bosquenin ispanya milli takımında yaptıklarından daha büyük bir hocalık göstermişsin demektir.

    eğer elinizde gözden düşmüş yaşını başını almış zanettiler, cambiassolar, stankovicler varsa ispanya macerasında tutunamamış sneijderler varsa sen bu takımla dünyanın en pahalı takımlarını geride bırakıp avrupada ve kendi ülkende kupa bırakmıyorsan benim gözümde frank rijkaardın barcelonada ya da del bosquenin ispanya milli takımında yaptıklarından daha büyük bir hocalık göstermişsin demektir.

    herkes del bosque üzerinden yıldırım demirörene vurun abalıya kampanyası başlatmış.iki gün sonra aynı şeyler frank rijkaard içinde söylenecek. ben şimdiden söyleyeyim. ikisi de öyle aman aman büyük hoca filan değildir. yıldırım demirörene haklı bir biçimde gönderdiği beşiktaşı başarısızlıklara sürükleyen del bosque yüzünden eleştiri getirmek büyük haksızlıktır.

    zidaneları, messileri, figoları ,xavileri ,raulları ,iniestaları gerçek büyük hocalara verseniz onlarda aynı başarıları elde ederler. mühim olan onların yaptıkları gibi çok daha mütevazi kadrolarla * * bir yerlere gelebilmek.

    şimdi kimse bana bir hocanın takıma katkısı azdır ya da çoktur demesin. bunu söyleyen olursa ona bahsettiği hocanın ve takımın ne olduğunu sorarım. vereceği cevaba göre bir takıma hoca katkısının az olacağı örneklerde çok olacağı örneklerde verebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın