resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 623
    iki kutuplu dünyanın hüküm sürdüğü günlerde dünyaya gelmişti hagi.ailesi iki kere göç etmek zorunda kalmış.baskıcı diktatör çavusescu nun uyguladıgı yıldırıcı polıtıkalar sonucu halk sındırılmıs ,fakırlık yuzunden kimse nefes bile alamayacak durumdaydı. kendi anlattığına göre çocukken tek oyuncagı hayvan bagırsagından yapılmıs bır toptu ve o topa ''tutunarak'' dünyanın sayılı futbolcuları arasına gırdı avrupa nın en ıyı takımlarında oynadı.oynadıgı takımlarda en yeteneklisi oydu fakat bişeyler eksikti kendısını tam olarak oynadıgı takımlara veremiyordu herkes bunun bir tür istikrar sorunu oldugundan bahsetsede bence bu bi nevi ''amaçsızlık''tı.batı kültürüne karşı hissedilen eziklk ,örsenlenmişlik .başarı ve zenginlik,refah sadece o ırka aitmiş ve sadece onların amaçları uğruna çalısır cabalarsan basarılı ve zengın olursun hissiyatı onu yıldırmıştı.

    bazı farklı sebebleride olsa bizde de batı kültürüne karşı hıssedılen bir ezıklık içten içe duyulan bir husumet vardır. ekmeğin karneyle alındığı günler unutulmamıstır.onların toplumsal kulturel sportıf alanlardakı başarılarını gıptayla izlerken başarının sadece onların tekelınde bısey olarak algılanmasına,kendimizi 2.sınıf hissetmemize yol açmıstır.bu hesabı kestirmeden görmenin yolu ise sportif alanda onlara karşı elde edılecek basarılar olarak görülür .

    hagi yle türkiye nın /galatasaray ın(galatasaray türkiyedir) yapılarının bukadar uyuşması , yıllarca sorunlu,umursamaz huysuz olarak anlatılan adamın belkıde son yıllarda eşine rastlanmayacak şekılde ''içten oynaması'' parayla pulla açıklanamaz. bu ancak ''kendisiyle ortak bir amacı'' olan bir ülkeyle bir takımla kendisini özdeşleştirmesiyle açıklanabılır çünkü her ikisininde ''batı''ya söyleyeceği bir-iki çift lafı vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın