aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Lorik Agim Cana
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Önlibero
Yaş:40
Boy:1.86
Uyruk:Arnavutluk
  • 318
    cana transferinin gerçekten özene bezene yapıldığı konusunda bir düşüncem var. böyle bir transfer istedikleri için teknik yönetimi canı gönülden tebrik ediyorum.

    şöyle açıklayayim;

    lorik cana, geçen sene özellikle sonlara doğru, elano'nun oynatıldığı yerde oynatılacak. yani defansın önünde, ortasahada. ileri çıkacak, ama asıl görevi kesinlikle gelen akınları kesmek ve atak başlatılırken kendisinden daha yetenekli arkadaşlarına pas vermek olacak. bütün bunların ayrıntısını zaten takımın hocaları ona anlatacak. lorik cana'nın senelerdir oynadığı bu pozisyonda başarılı olmaması için bir sebep yok. ama mühim olan onun başarısı değil, takımın başarısı. demek ki biz de onun takıma neler katacağına bakmalıyız.

    cana gelen akınları kesip yavaşlatırken, kanat adamlarımızın veya o anda hücüma çıkmış beklerimizin geri dönmesini kolaylaştıracak. bu adamlar arasında top kapma becerisine sahip arda ve defansif yönü oldukça kuvvetli elano da var. bu sezon görebileceğimiz gollerin bir kısmı cana'nın top kapıp elano'ya oynaması ve elano'nun asist yapması şeklinde olabilir. farkındaysanız burada en önemli nokta, elano'nun brezilya milli takımında oynadığı ofansiflikte oynayabilme rahatlığını kazanacak olması. önümüzde sene takımımızdaki en büyük değişiklik bu olacaktır. elano bizzat atakların içinde olacak, icabında faul alacak, gerekirse şut çekecektir. bu da takımımızın cana transferi ile hem iyi bir ortasaha elemanı, hem de çok çok iyi bir hücum elemanı kazandığını göstermektedir.

    ha bu benim dediklerim taktiğe göre değişir. elano bazı maçlarda cana ile yakın oynatılır, olabilir. ama artık elano ve arda'nın işlerinin daha kolay olacağını açıkca söyleyebiliriz.

    tüm bu yazdıklarımdan sonra, son bir cümle daha. mehmet topal gitmeseydi, cana ile beraber gerçekten çok kaliteli bir ortasaha kurarlardı. zira ikisi de top kapma becerisi üst seviyede ve ayağa oynayan futbolcular.

    bekleyelim. göreceğiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın