aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Lorik Agim Cana
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Önlibero
Yaş:40
Boy:1.86
Uyruk:Arnavutluk
  • 303
    --- alıntı ---

    bazı arkadaşlar soruyorlar, “abi ne diyorsun lorik için” diye. valla ne diyeyim bilemedim ki. çok fazla dünya futbolunu takip edemiyorum, hanım kızıyor! nasıl kızmasın, bütün sezon bütün süper lig maçlarını, avrupa kupası maçlarını, papatyam dizisi olmadığı günler şampiyonlar ligi maçlarını izliyorum. geriye kalan günlerde diğer liglere sıra gelmiyor doğrusu. malum fm de oynamıyorum.
    dolayısıyla lorik’in (sanırım ben cana diyeceğim, yazıldığı gibi okuyarak) nasıl bir futbolcu olduğunu skeçler halindeki videolardan öğrenmeye çalıştım.

    anladığım kadarıyla galatasaray takımı hakkında daha önce yazdıklarımı uygulamaya yardımcı, hatta ne yardımcısı, direkt sağlayacak bir oyuncu. bu adam “kodumu oturtacak” tipte. eh bize de lazımdı böylesi.
    ne yazmışım daha önce : “galatasaray gelecek sezon, pas da yapmalı, ama sadece pas yaparak gole gidilmeyeceğini unutmamalı. mutlaka topa sert olmalı. rakip sertlik karşısında yılmamalı. bazen bir maçta yapacağın sertlikle puan kaybedebilirsin ama ilerleyen maçlar için rakiplerine mesajı vermiş olursun.”
    çok kart göreceği endişesi var bazı futbolseverlerde. görecek elbette. stoper, bek ve orta sahada savaşan adamların yılda birkaç maç cezalı olmaları gerekir zaten. hakeme itirazdan kart görmedikleri sürece, işlerini iyi yaptıklarını gösterir.
    bir örnek vermek isterim, 3.ligdeki takımımda benden 6 yaş genç bir stoper arkadaş vardı(ben 25’dim). mükemmeldi gerçekten. ama hiç kart görmezdi, çünkü hep topları faulsüz almaya çalışırdı. ona defalarca anlatmıştım, “stoper adam ceza alacak kadar topa sert olmalı abicim, yoksa çok fazla ilerleyemezsin” diye. çok dinlemedi beni, en fazla 2. lig gördü, daha yukarılara çıkıp milli bile olabilirdi halbuki.

    cana’nın en çok dikkatimi çeken özelliklerinden biri de gittiği her takımda kısa sürede kaptanlık bandını alması. çok önemlidir bu çok. lider olduğunu, takımı saha içinde yönetebildiğini ve karakterinin sağlamlığını gösterir. kolay kolay herkese vermezler o bandı.

    hayırlı, uğurlu olsun.

    --- alıntı ---

    http://captano.blogspot.com/...0/07/lorik-cana.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın