• 1061
    --- alıntı ---

    stadımızın son fotoğraflardan da anlaşılabileceği son durumu şudur.

    1.prekast dediğimiz hazır beton trübün elemanlarının montajlanması a bloktaki vinç girişi dışında tamamlanmıştır.
    2.koltuk aralarına yine hazır beton merdivenlerin konmasına devam edilmektedir. burada mimarın çizimlerine direk uyulduğu için, değişiklik önerilerilerinin bir önemi olmamakla birlikte kısaca bir yorum istenirse, kısa merdivenler 2 kişilik yani 70 cm. uzun olanlar 120 cm. civarındadır. yani eğer tek merdiven olursa daha geniş olmalıdır. bu bazı arkadaşların yazdığı gibi koltuk sayısını aşırı etkilemez ama dar ve sayısı fazla olursa (üst kat) uzaktan farkedilmesi yani bütünlüğü daha olumlu etkiler.
    3.çatı ana kirişlerinde esneme önceden öngörülen 20 cm.den fazla değildir. zaten mimari olarak aşağı eğimli imal edilmiştir, sonradan ilave bir esneme yoktur (varsa bile bir kaç cm.dir ki hassas aletlerle tolerans sınırında tespit edilebir, bazı arkadaşların gözleri süper (!))
    4.çatı ana ve ara kirleri bitmiştir, ancak çapraz bağlantı çubuklarının ve plakalarının montajı devam etmektedir. ayrıca d blok tarafından 3 adet dış saçak montajı yapılmıştır ve toplam 80 civarı olacak bu saçaklar ay sonuna bitirilecektir, bu andan itibaren çatı kaplamaya hazır olacaktır, ağustos başında kaplamalara başlanırsa 15-20 günde tamamen kapnmış olur.
    5.koltukların montajı için firma 45 gün vermiştir. 29 ekim e yetişmesi için 15 eylülde başlaması yeterli gibi görünse de, tahminim kasalarının ağustos başında başlayacağıdır.
    6.locaların bölmelerine ve saha tarafı alüminyum sürgü kapılarının takılmasına başlanmıştır.
    7.merdiven korkuluklarının (saha içi) konmasına devam edilmektedir.
    8.v kolon boya işlerinde sona gelinmiştir.
    9.j blok dediğimiz vıp trübünü araç giriş çıkış tünelinde işin yarısı bitmiş yeni uzantısı için hafriyata devam edilmektedir.
    10.ısı merkezine kazanlar ve sıcak-su boilerleri monte edilmiştir.
    11.vadi tarafında otoparklara giden 2. bodrum kat yolun yapımı da bitmek üzeredir.
    12.dış cam kaplamaların takılacağı demir konsolların montajına vadi tarafında devam edilmektedir.
    13.wc lerin alt yapılarının yapılmasına devam edilmektedir. (rezarvuar pimaş tesisat)
    14.çim için alt yapının hazırlanması ağustos başında başlayacak 15 günde bitirilip, hazır çim döşenecektir.stadın teslim tarihi 29 ekimde çim hazır olacak ancak resmi kullanıma geçilecek 13 şubat 2011 de tamamen oturmuş olacaktır.
    15.çatı kapakları sn.adnan polat’ın açıklaması na göre mayıs 2011 de takılacaktır.
    16.seyircinin stada girişini sağlayan 12 adet 4lü merdivenin yapımına devam edilmektedir.
    17.kedi yolu diye adlandırdığımız, kirişlere monte edilen bakım amaçlı merdivenlerin konmasına devam edilmektedir.

    saygıdeğer galatasaray taraftarı,
    bir program dahilinde varyap-uzunlar konsorsiyumu stadımızı söz verdiğe tarihte yetiştirecektir.her iş bir diğerini kovalamakta ve önünü açmaktadır, lütfen sabırlı ve mantıklı olalım, sahada vinçler dolaşırken çim döşenmez, çatı kaplanmadan koltuk yapılmaz, önümüzde 110 iş günü zaman var ve daha sonraki ince işler içinde şubat a kadar ilave 100 gün vardır, ilave zamanda skorboarddan, ışıklandırmaya , turnikelerden, emniyet kameralarına daha akla gelmeyen yüzlerce konfor arttırıcı olay yapılacaktır.

    burada meraklarımızı elbette gidermek istiyoruz, ancak yazdığımız şeylere dikkat etmek de insani bir sorumluluktur. bilmeden araştırmadan yazdığımız bir kelime ve o kelimeyi destekleyen ilave yorumlar, burada herkesi gerilime sokuyor. sağır duymaz uydurur, diye meşhur bir atasözümüzü unutmayın, lütfen.

    saygılarımla…alıntı bircan bey

    --- alıntı ---
    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın