• 54
    bu maçı ispanya tarafından konuşmak gerekirse dün bugün yarın olarak ele almak en doğrusu olacak galiba, şöyle ki; iniesta denen ufacık tefecik içi dolu turşucuk adam 16 haziran 2010 ispanya isvicre macinda (ilk yarısının tamamında) ve bu maçın * büyük bir kısmında del bosque tarafından sağ kanatta oynatılmak kaydıyla kendisine ve futbola ihanet edilmiştir. özellikle bu maçta iniesta nın sağ kanattan kendini kurtarıp içe kaydığı zamanda golün gelmesi bunun en bariz kanıtıdır. del bosque futbolu bilmiyor diyerek çığır açmak istemiyorum tabii ki ama birilerine bu kadar kolay nasıl sallanır diye düşünürken, çok da kolaymış aslında, "o şunu bilmiyor", "bu adam değil" tarzı bel altı çalışmak! aha bak bi daha yazıyorum del bosque futbolu bilmiyor. insanın oturduğu yerden sallamasının sebebi; düşündüğü (üstünde oturduğu!!) uzva kan gitmemesiymiş ben bugün bunu gördüm. bu kadar göndermeden sonra konuya dönelim; del bosque muhtemelen "bu kupa boyunca oynatacağım sistem belli daha başka ne yapabilirim" üzerinden gitmeye çalışıyor yani sakatlık cezalı yoksa takımda, sahada kimin hangi pozisyonda yer alacağı belli. (evet sevgili okur aklına gelen doğru "barcelona gibi") bunu bilmek yazmak için müneccim olmaya gerek yok, olması gereken de bu zaten. lakin 16 haziran 2010 ispanya isvicre maci ve bu maç * göstermiştir ki çekirge sıçrama hakkını doldurdu gibi. 7 temmuz 2010 almanya ispanya maci nda torres i ileri uçta david villa yı sol kanatta iniesta yı sağ kanatta * oynatarak maça başlaması ilkyarının heba olması ve geri dönüşü olmayan bir yola ahmet çakar'la girmesi demek olur ki; yazık olur. zira 3 temmuz 2010 arjantin almanya maci gösterdi ki almanya tam bir turnuva takımı.!! şaka la şaka almanya turnuva takımı hacı diyeni bahçe hortumuyla döverim!
    3 temmuz 2010 arjantin almanya maci ndan önce almanya nın nasıl oynayacağını * herkes bildiği halde maradona bildiğini okumaya devam etmiş, yapılmış olan onca eleştiriyi haklı çıkarmıştır.

    konuyu bu kadar dağıttıktan ve piç ettikten sonra yarına dair söyleyeceğim şey; del bosque forvette fernando torres ile başlama gafletinde bulunursa ikinci dünya savaşındaki alman subaylarını andıran alman savunma oyuncuları arasında heba olacaktır torres, üst düzey bir oyuncu olmasını kabul etmekle beraber ingiltere'den alışık olmadığı sıkı markaj altında etkisiz olacağını öngörmekteyim, kanatlarda pedro-navas gibi topla haşır neşir olabilen ve xavi-iniesta gibi defansın arkasına etkili top atan oyuncuların varlığında defansın arkasına çok rahat sarkabildikleri için değerlendirilmek zorundadır. sergio ramos ipini koparıp çıkmaya devam ederse mesut-podolski maçın kahramanı olur, ramos akıllı olsun.! olmadı sergen yalçın'a sorsun.!
App Store'dan indirin Google Play'den alın