resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 463
    mümkün olduğunca ortamı germeden yazmaya çalışacağım.

    açık açık, 3 temmuz 2010 arjantin almanya maçında, sırf messi'yi ilahlaştıranların -ilahlaştırmak diyorum bakın- yorumlarını, takındıkları tutumu görmek için almanya'yı destekledim. arjantin'e karşı bir garezim yok.

    işbu entryi, messi'yi kötülemek için yazmıyorum fakat, son dönemde öyle bir hal aldı ki bu messi muhabbeti, hani az daha zorlasanız şu adamdan nefret ettireceksiniz yani. ya bu adama oynadığı bir arsenal maçından sonra futbolun tanrısı diye hitap edeni gördüm ben. oğlum manyak mısınız lan? bu nasıl bir bağnazlıktır ki bir insanı, sırf oynadığı futboldan dolayı taparcasına sevebiliyorsunuz? ben de messi'yi sevebiliyorum, izlerken zevk alabiliyorum, attığı seri çalımlardan sonra "oha" nidaları atabiliyorum, ama sizin gibi değil.

    dünyanın en iyi 2 futbolcusundan birisi messi pek tabi. kimisine göre ronaldo'dur birinci, kimisine göre messi'dir çok da dert değil benim için kimin ne düşündüğü. ama lütfen, şu adamı putlaştırmayın da, biz de sevelim kendisini, soğutmayın kendisinden. ikincisi de, lütfen kendisini övmek için ronaldo üzerinden prim yapmaya çalışmayın. komik oluyorsunuz.

    son olarak, arjantin milli takımı'ndaki performansı benim için zerre kadar önemli değil. oradaki performansının kötü olması, dünyanın en iyi 2 futbolcusundan birisi olduğu gerçeğini değiştiremeyecek kadar küçük bir ayrıntı. tıpkı ronaldo için olduğu gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın