resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:37
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 457
    asla maradona gibi düşük futbol kültürü ve bilgisine sahip olamayacak oyuncudur.zamanında barcelona sisteminin içine ayak basmasaydı ve barcelonada içine avrupalı aklı işlenmeseydi şimdi kimse onun tartışmasını dahi yapmayacaktı çünkü kendini bu kadar geliştiremeyecekti. şimdi içine türk aklı kaçmış bazı insanların onu yerin dibine sokmasına bile gerek kalmayacaktı. arjantin düzenine ve teknik heyetin futbol anlayışına ne kadar aykırı bir oyuncu olduğunu turnuva başından beri göremeyip etkisiz kaldığı bir maçla elenmesine dört gözle bakan bu türk aklı da onu asla anlayamayacaktır. çünkü bize göre bir oyuncu tek başına kupa almalıdır büyük bir oyuncu olması için.
    uzaylı yakıştırması tanrının dünyada gelmiş geçmiş çok az futbolcuya verdiği ve vereceği yetenekleri doğrultusunda yapılan bir yakıştırmadır.çokça insanoğlunu şaşırtabilen ve ona biz sıradan insanların düşünemediği şeyleri yapabilen. "hani uzaylıydı" diyenler onun gerçekten uzaylı olduğuna inanan ve bu ilginç tezi çürütmek için böyle konuşan sözüm ona futbolun bilim adamlarıdır kendilerince.
    insanoğlunun üstün yeteneklilere karşı tarihten beri iki çeşit tepkisi olmuştur. ya onların peşinden koşarlar ona taparcasına bağlanırlar ya da orta çağ avrupasındaki gibi onları yok etmeye çalışırlar. ben bir messi sever olarak üçüncü bir tepki ile yaklaşıp onun üstün yetenekleriyle futbola verdiklerinin tadını çıkartmak istiyorum. önümde maradona gibi "futbol bilim adamları" gibi engeller olsa da bu değişmeyecek. sevivin meydan sizin futbolun bilim adamları...
App Store'dan indirin Google Play'den alın