• 7
    benim kesinlikle etik ve samimiyet anlamında katılmadığım kurallar.

    maradona topu el kullanarak gol yaptığında pozisyon görülmediği için "kahraman" oldu. 2 temmuz 2010 uruguay gana maçında ise luis suarez 120. dakika'da kaleye giren topu eli vasıtasıyla çıkardı ve "kahraman" oldu.

    madalyayı çevirip algınızı farklılaştırmak istiyorum. maradona o golü attıktan sonra hakem gelip "gerizekalı gördüm ben onu" deseydi cezası ne olacaktı ? sarı kart ve "gol iptali". peki dün luis suarez o topu eliyle çıkarttığında hakem bunu görmeseydi ne olacaktı ? hiçbir şey. diğer ihtimal olarak ;

    maradona o golü attığında hakem golü verdi ve bütün bir ingiltere ayağa kalktı. haklı değiller miydi ? evet haklıydılar çünkü "yüzyılın golü" de aynı maç içinde olsa bile o gol "emek hırsızlığı" ile aynı anlama geliyordu. fakat burada şu var , hakem o pozisyonu "yedi" ve golü verdi. peki dün ne oldu ? oraya kadar büyük mucizeler ve ümitler eşliğinde gelen gana son dakika bir pozisyon yaşadı ve top iki kez çizgiden döndü. bugün "güzel futbol" diyenler urugay çığlıkları atarken buna son noktayı koyacak olan topu suarez elini kullanarak çıkarttı ve hakem bunu gördüğü için kırmızı kart verdi. peki "top içeri girdiği zaman golü atan kişi elini kullanıyorsa tespit edilmesi durumunda iptal edilen gol neden gol el ile çıkarttıldığı zaman" verilmiyor ?

    yerde yatan futbolcular , topu köşe bağrağına kadar götürüp zaman geçiren futbolcular , zaman geçirmek için topu saklayan ya da dışarı vuran futbolcular "fair play" ruhu ve vicdan ahlakı yüzünden dışlanırken ; özellikle bu sene mourinho ve oyuncuları sürekli olarak "zaman geçiriyor i.neler" diye yerden yere vurulurken , neden suarez yaptığı hareket için "kahraman" oluyor ? hani maradona "yedirdiği" bir hareketin sefasını sürdü yıllar yılı ama suarez "yediremediği" bir hareket için nasıl kahraman olabiliyor ? tabi burada olay yedirip yedirmemek değil ama futbol kuralları "yedirirsen güzel" derken neden "yediremesen bile güzel" diyebiliyor ? sahtekarlık ve "hak yeme" konusuna bu kadar teşvik eden kurallar neden hala daha "futbolu güzelliştirmek içni çaba verenler tarafından" değiştirilmiyor ?

    umarım anlatabilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın