• 20
    bugunku yazisi:

    galatasaray’da geçen sezon garip şeyler oluyordu, sustuk geçer hallederler diye ama nerde, şu dönemlerde abukluk maşallah tam gaz. son kurban doğuştan karşı-yakalı caner, hayırlı uğurlu olsun, bana göre başarılı olur göreceksiniz. olay bu futbolcunun transferi değil. florya’daki sistem nasıl çalışıyor? rijkaard, polat, sezgin, turan hangisi daha yetkili? son isme şaşırdınız sanırım. oysa hiç şaşırmayın. caner’e yumruğu basan kim, o. servet’i küstüren ve şu anda biletini kestiren kim, o. elano (sırf 10 numaralı tahtının sallanmaması adına) ve keita’ya pas vermeyip onları futbola küstüren yine o.

    yerli-yabancı futbolcular arasındaki buzdağlarını eritmeyen tam tersi bir görüntü veren, o. emre çolak’a yer açsın diye ağzıyla kuş tutmaya çalışsa yaranamayan dos santos’u ekarte etmeye çalışan yine o. kaldı ki meksikalı’nın bildiğim kadarıyla takımda kalmasını en fazla rijkaard istiyordu. şimdi bana söyleyin hocası istediği halde opsiyonu galatasaray’da olan bir futbolcu niye alınmadı? şimdi soruyoruz yetkililere, hoca ve taraftar gio’yu takımda görmek istiyor, niye almıyorsunuz diye, verilen cevap; değeri arttı, almamız zor cevabı geliyor. gel de delirme! bununla da bitmiyor komedi, üstüne üstlük sırf o istiyor diye beşiktaş’ın kara listeye koyduğu serdar özkan alınıyor. affınıza sığınarak ben bu işe kısaca “yuh” derim. siz ne derseniz deyin. demek ki doğuştan galatasaraylı olmak bir işe yaramıyor, cüneyt tanman, prekazi, hasan şaş, hagi ya da uzağa gitmeyelim baros, hangisi doğuştan galatasaraylı?

    ama kabahat onda değil. bu yaşta ona kaptanlık verip, sepet gibi nereye gitse yanında dolaştıranlarda. bakın kimsenin karakterine lafımız yok, özel hayatına da. sinema kapatmış, en iyi, en kalite arabaya binmiş, saat takmış beni zerre kadar ilgilendirmez, allah daha çok versin, bizim lafımız yine o’nun iyiliği için. defalarca yazdık çizdik tınmadılar, “arda’yı satın bu futbolcunun önünü açın” diye. ama artık bardağı taşırdınız. önümüzdeki sezon “futbolcular eşittir, arda daha eşit” diyorsanız bir ay sonra rijkaard, sonrasında da adnan polat ve ekibi gider. ister misiniz haldun’u dışlama harekatının alt yapısında yine aynı isim olsun, ne de olsa saffet ulusoy kankası, aldırırsa kulübe şaşırmayın. anlamak istemeyenler ya da kulak arkası yapanlara türkçesi; florya’yı “ardasaray” yapan ey cemaat, muhalefetin yapamadığını doğuştan bir galatasaraylı(!) yapıyor uyanın artık...
App Store'dan indirin Google Play'den alın