resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2036
    cocuk veya cocuk oyuncagi olmayan teknik direktördür. ne yahu bu? monopoly falan mi oynuyoruz burada biz? milyon eurolarin, milyonlarca insanin icinde oldugu bir durum bu kadar sallama ve bu kadar temelsiz sekilde yorumlanmamali bence. zamaninda besiktas del bosque'yi getirmis, ilk devre sonunda göndermisti, hem de kuyruguna teneke baglayarak.

    arkadasim; deli etmeyin adami. frank rijkaard 1.5 sezon sonunda gönderilicekse hic getirilmemeliydi. frank rijkaard ilk senesine bakar kalan senelere öyle karar veririz teknik direktörü degildir. frank rijkaard en az 5 yillik bir kalkinma planinin en temel unsurudur. bu 5 yillik güvence ve bunun disindaki bir takim talepler kendisine saglandigi vakit basariyi getirebilecek ve gittigi zaman arkasinda güzel bir miras birakacak birisidir. geldiyse; kalacaktir. sayet gönderilirse, sebebi ne olursa olsun, galatasaray yönetimine olan inancim derinden sarsilir.

    bursaspor nasil sampiyon oldu? onlarin futbolculari cok mu iyiydi? bilmem ne diyen arkadaslar var, frank rijkaard'in kaliteli futbolcu istemesine tepki olarak. gelin hep beraber izleyelim o bursaspor'u seneye sampiyonlar ligi gruplarinda. ertugrul hoca orada da göstersin maharetini. kici kirik turkcell süper ligde her sene sampiyon olunacak diye bir kural yok, kaldi ki sampiyon olmak cok büyük bir is de degil. ama; yine biz degil miyiz 2000 senesinde aldigimiz kupalari hala ballandira ballandria anlatan? tamam hakkimizdir ama avrupa'dan kupa pat diye gelmiyor. nasil 2000 öncesinde de derwall ile baslayip fatih terim ile devam eden bir sürec varsa bu sefer de öyle bir sürec olmali ki istikrarli basarilarin ardindan yillarca tadini cikaracagimiz efsaneler yeniden gelsin.

    onlarin gözünden bakamiyorum hayata. onlari anlamaya calisiyorum ama yapamiyorum. ya cok safiz ya da kimse hicbir sey bilmiyor.

    sonuc olarak mentalitesini kendime yakin buldugum, rahat birakilmasi gerektigini düsündügüm ve sonuna kadar arkasinda oldugum teknik adamdir.

    not: gecici basari isteniyorsa rica ediyorum güzel insanlari getirip getirip yok olmadi diye dan dun sutlamayin. getirin lucescu'yu, varsa seyiniz getirin mourinho'yu, hic olmadi fatih terim'i falan, hepimizin acilari son bulsun... sabir mabir olmadan ata ata tuta tuta gecirelim sezonlari... biz degisim toplumu, devrim toplumu degiliz iste, sopa toplumu, "lider" toplumu, "tek adam" toplumuyuz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın