• 2
    başlamasına 1 gün kala duyumcu abilerin amerika'da da ortaya çıktığı, ortalıkta bir sürü haberin uçuştuğu dönem. gerçek şu ki bu gece amerika saatiyle saat 00.01 olduğunda bütün takımlar telefona hücum edecek. meşgul çalanlar üzülecek. oyuncuların birkaç gün içinde ilgilenen takımlarla görüşüp kararlarını vermesi bekleniyor. new york knicks, miami heat, chicago bulls ve new jersey nets en çok boşluğu olanlar. dilerseniz isimler üzerinden yorum yapalım:

    lebron james: lebron james 7 sene boyunca cleveland'da oynadı ve henüz şampiyon olabilmiş değil. finale sadece 1 kere çıkmasının dışında, son iki sezondur şampiyonluk favorisiyken büyük hayal kırıklığı yaratarak elendi takımı. new york knicks onun için birkaç sezondur sürekli salary cap'ini boşaltıyor. cleveland cavs onun için sürekli iyi bir takım kurmaya çalıştı, hatta bu sezon jamison'ı da alarak salary cap'in içine sıçtı ama başarılı olamadılar. bu yüzden de gitmesine kesin gözle bakılıyor. rotası konusunda ise en büyük iki aday new york knicks ve chicago bulls. bu iki takımın bulunduğu şehirler amerika'nın en büyük 3 ekonomisinden 2si ve çok gelişmiş şehirler. pazarlama açısından en fazla parayı bu iki şehirde kazanabilir gibi gözüküyor. new york knicks'in kadrosu efes pilsen'den halliceyken, bulls'ta 1-2 sene sonrasının superstarı derrick rose ve bu sezon büyük çıkış yapan joakim noah, aynı zamanda da ligin en iyi defans yapan 3 numaralarından luol deng var. tom thibodeau da yeni koç olarak büyük bir isim. bulls'u lebron için avantajlı veya dezavantajlı kılabilecek bir durum var tabi ek olarak. united center'ın dışındaki heykel. tahminim lebron james seneye 6 numaralı formayı rüzgarlı şehirde giyer.

    dwyane wade: dwyane wade hakkında çok da fazla yorum yapmaya gerek yok aslında. "this is my home" dediği miami'de kalacaktır ve bunu yaparken diğer superstarları da oraya çekmeye çalışacaktır.

    chris bosh: wade muhabbetinden sonra konuşmamız gereken isim chris bosh. kendisi "ben bir ekleme değilim, ana parçayım." dedi fakat ben kendisinin lebron veya wade'e yancı olarak katılacağını düşünüyorum. bulls kendisi için çok daha iyi bir seçenek olur derrick rose etkeni sayesinde fakat ne olacağı belli olmaz. gerçek şu ki chris bosh'ın başka bir süper yıldızla aynı takımda oynamak istediği. benim içimden chris bosh da miami heat'e gidecekmiş gibi geçiyor.

    amare stoudemire: phoenix suns'ın defans özürlüsü yıldızı da bu yaz serbest kalıyor fakat suns'la görüştü bile. suns kendisine maksimum kontrat önerdi doğal olarak. fakat amare'nin chicago bulls'a veya new york knicks'e gidebileceği konuşuluyor çeşitli yerlerde. bence muhtemelen phoenix suns'da kalır.

    joe johnson: atlanta hawks'un bu sezon playofflarda sahanın ortasına pisleyen yıldız iki numarası da serbest kalıyor bildiğiniz gibi. new york knicks peşinde değil, o da bulls'ta oynamaya hazır olduğunu, iyi bir tercih olacağını söyledi yanılmıyorsam. muhtemelen bulls'a gelecektir diye düşünüyorum.

    carlos boozer: utah jazz'ın sorunlu ama bir o kadar da hücumda efektif olan uzunu bu yaz muhtemelen takımdan ayrılacak. heat'in bosh'ı, bulls'un da lebron ve jj'i alacağını düşündüğüm için kendisinin new jersey nets'e gideceğini düşünüyorum ama bulls'a gideceğini düşünenlerin sayısı da hiç az değil.

    david lee: bence en büyük balonlardan biri olan star. yani en azından ben overrated olduğunu düşünüyorum. d'antoni'nin sisteminde o istatistikleri yakalamak kolay iş. nyk'de kalacağını düşünüyorum ama giderse de olmayan savunmasının eleştirilmeyeceği bir takıma gitmesi onun açısından daha iyi olur.

    dirk nowitzki: evinde kalır.

    rudy gay: hakkındaki haberleri pek takip etmedim ama grizzlies'te kalabileceği gibi nets'e de gidebilir.

    ray allen: boston celtics yaşlandığı için kendisiyle bir ihtimal tekrar imzalamayabilir. muhtemelen ilk hedefledikleri fa'leri alamayan takımları son seçenek olarak başvuracaklarını düşünüyorum bu kadife bileğe. new york knicks'e gidecek gibi geliyor ama belli olmaz.

    paul pierce: nba'in 2011'de lokavta gitmesi olasılığından dolayı daha fazla para alabilmek için free agent olmayı seçti. ama boston celtics'te kalır tabii ki de.

    anthony morrow: ismi olmayan bir oyuncu fakat mükemmel bir şutör. zaten bu sayede piyasada en popüler popüler olmayan free agent oldu. tabii ki de max. kontrat almayacak ama bulls'un almasını isterim kendisini iyi bir fiyata.

    değerlendirmemiz bu kadar sevgili basketbolseverler. bakalım önümüzdeki heyecanlı günler bizlere ne gösterecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın