resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2031
    başarıyı sadece kupadan ibaret sananlara inat takımının başında duran ve durması gereken adamdır. kimisine göre dünyanın en iyi teknik direktörüdür, kimisine göre rezil bir adamdır.

    bu adam jose mourinho'yla karşılaştırılıyor ve jose mourinho'nun teknik direktörlük kariyerinin açık ara daha başarılı olduğu görülmekte. şimdi jose mourinho başarılı diye biz bu adamı itin götüne mi sokacağız? mourinho'nun eline verilen takımla bizimkini bir karşılaştırın bakayım noluyor o zaman? cambiasso'ya karşılık m.sarp, motta'ya karşılık barış geliyor? suç bunların yerine adam almayan yönetimde mi, elinde adam olmadığı için bunları oynatmak zorunda kalan rijkaard'da mı?

    bursaspor şampiyon oldu ama diyenlere sözüm, onlar inandı. bizimkilerin inanmamış olması, oyuna kendilerini vermemesi rijkaard'ın suçu mu?

    transferlere karışmayan teknik direktör mü olurmuşmuş. alın size stoch. nerde şimdi? fenerbahçe'ye gitti. rijkaard istemiyor muydu ısrarla bu adamın alınmasını? yönetim aldı mı, alabildi mi? hayır. biraz tutarlı sallayın bari adama. keza dos santos da öyle. kalsın isteniyordu, ama para ama pul, adam alınmıyor. şimdi sen bu adamın ısrarla alınmasını istediğin adamları almazsan üzerine de suçu ona yüklersen oh mis derim.

    rijkaard gibi adama burun kıvıranlar, kimle tatmin olacaklar? size rijkaard gittikten sonra bi erdoğan arıca, bi samet aybaba, bi bülent uygun gelsin de göreyim sizi.

    rijkaard'a sataşmak, rahmetli derwall'e de sataşmaktır. nitekim derwall'in arkasından gelen nesiller bizi türkiye'de ve avrupa'da seri başarılara sevk etmiştir. ama tabi hayat nankördür; teknik direktöre saydırmak, şampiyon olunamayan bir senenin ardından hemen birilerine sallamak gerekir nankörlüğe sadık kalmak için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın