• 71
    trt'nin 2010 dünya kupası yayınlarını beğenmeyen adamda eziklik vardır kardeşim. "ben bunu bilir bunu söylerim" diyemiyorum, bunu bilim söylüyor, psikoloji söylüyor. ne diyor kur'an? "oku" . ne diyor peygamber? "ilim çinde bile olsa alınız". ne çin'i, artık her şey bir tık ötede. ben aktarıyorum işte psikolojinin ne dediğini şu okuduğunuz yazıda; diyor ki: çocukluğunda yaptığı işler takdir edilmeyen çocuk ilerde mükemmeliyetçi olur, her yaptığının beğenilmesini ister. inkar edebilir misiniz bunu? allahtan moderasyon karma konusunda düzenlemeye gitti de, artık yazıların sonunda "edit: ofsaytlamazsanız şaşardım zaten" ilavelerini görmekten kurtulduk. he, biz de dün bir entryye öyle bir ekleme yaptık da, bizim maksadımız zizonkovac'a ettiğimiz bir kişisel ricanın bu kadar tepki görmesindeki komikliğe dikkat çekmekti: (bkz: #413870)

    şimdi üstad; idealist toplumuz ya, e biraz da anarşik bir yapımız var. malum, inci sözlükle devrim yapıyoruz. mesela pazardan alışveriş yapmaz olduk "ama bunlar pis satıyor:( " diyerekten. senin süpermarketten aldığın sebze meyve ne olacak? onların halden alındığını biliyor musun sen mesela? dur lan, ben bunu söylemedim say da, yediğin kiraz burnundan gelmesin şimdi. eh, trt'yi de beğenmeyecektik tabii. yahu, tugay kerimoğlu'nu bile beğenmedik biz, ömer üründül ne demek, trt ne demek? "trt kötü yayın yapıyor, aman ben istemem onlar yayınlamasın". peki. peki kardeşim, kim yayınlasın bu maçları? ihtimaller üstünde hiç düşündün mü sen? hadi ben bu işten anladığım kadarıyla biraz ihtimalleri göstermeye çalışayım. 2006dan tecrübemiz var ya; kim yayınlasın dünya kupası maçlarını:

    digitürk: dünya kupası maçlarını bile aylık 40 lira şifreyle vermek tam bir skandal olurdu. belki spormax - ligtv işbirliği ile tüm maçlar naklen gösterilirdi ama, ben grup maçları eskiye nisbeten zevksiz geçen bir dünya kupası için aylık 40 lira vermek istemiyorum kardeşim. net. ayrıca, süper lig maçlarını çok mu süper yayınladı bu lig tv? yahu, siz değil miydiniz her gün lig tvdden şikayet eden? ayrıca, ben ulusal marşlar biter bitmez bir hışımla reklama giren bir yayını izlemek istemiyorum. bundan büyük çile mi var? santraya kadar bekliyor adamlar reklamdan çıkmak için. nerde kaldı atmosfer?

    doğan grubu: nefis tercih! saat 17:00 maçlarında zuhal topalla izdivaç'ı, 21:30 maçlarında kurtlar vadisi pusu ve arka sokaklar'ı izler, sözlükte de dizileri yorumlarsınız artık. belki aramızdan bir 1945 çıkar, kim bilir? geçen aylarda hep beraber star tv'nin şampiyonlar ligi maçları yerine papatyam'ı yayınlamasını eleştirmiyor muyduk? valla hiç heves etmeyin, iki gün önce maç izlerken mutfaktan da papatyam dizisinin sesi geliyordu, birol güven abimiz quaresma transferinin de gazıyla verdi veriştirdi dünya kupası'na. kasap necati dünya kupası maçı izlemek isteyen oğlu lütfü'yü eleştiriyordu "ne yapacan maçı vuvuzela seslerinin içinde?" diyordu. birol güven arkasını sağlama almış arkadaş, sittin sene papatyam'ı kaldırıp da yerine maç koyamaz star tv. üstelik, d-smart olayından dolayı bazı maçları euro smartta filan yayınlamaları da cabası.

    ntv & ntvspor: güldürmeyin adamı, ntv'nin maçların hepsini yayınlayabileceğine inanıyor musunuz gerçekten? he, eyvallah, ntvspor elinden geldiğince tüm maçları canlı vermeye çalışır da, ntv gibi ciddi bir görünüme bürünme çabasında olan bir kanalın aynı anda iki maç olduğu zamanlarda günde iki kez 90ar dakikalığına ciddi yayınlarını böleceğini düşünüyor musunuz? hadi bir son dakika haberi oldu diyelim, bana ntv'nin maç yayınını bırakmayacağının garantisini versene. halbuki trt öyle midir? aynı anda 7 maç olsun, maçın birini kürtçe izlemeniz gerekir ama 7sini birden de izleyebilirsiniz.

    atv: allah, hiç maç izlenmezdi artık. yok tayyip erdoğan'ın yakını olduğu için oraya verilmiş maçlar, yok spora siyaset karışmış. stv ve kanal 7 gibi kanallara maç verilmesinden hiç bahsetmiyorum bile.

    fox tv: bu hususta ekşi sözlükten bir alıntı yapıp bırakıyorum; söz sende hidetoshi: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=13252582

    --- alıntı ---

    - gerilerden gelen terry sağdaki lamparda veriyor. lampard ilerliyor, o da ne şansa bak sayın seyirciler. karşı tribündeki boro taraftarları bikinilerini çıkarıp zıplamaya başladılar. arka sıradakiler ise ne yapacaklarını bilmiyor, öğretmenlerine saygısı olanlar küfürlü tezahürata eşlik etmekte zorlanıyor. lampardın ortası ve gollll drogba atıyor drogbaaa. drogba gol sevincini tek kolu kopmuş cindy bebekle yapıyor, bu bebek farklı bez bebek bu bez bebek.
    - abi ne saçmalıyorsun iki saattir. içeride çayı demledim ben sen de kuruyemişleri çıkar izleyelim premier lig maçını. kime diyorum aç şu kanalı aç.
    - abi yayın yok yayın yok yoo yoo bu rapstarım der misin
    - anam hüseyin kafayı yedi.
    --- alıntı ---

    - ama trt vuvuzela seslerini kısamıyor, o ne olacak?
    - nasıl ya, trt millete vuvuzela mı dağıtmış? adamların suçu ne ki? diğer ülkelerin kanalları ne yaparsa yapsın, kısamıyorlar işte bu vuvuzelanın sesini. eğer başarılı olsalardı, şu anda bütün dünya bu vuvuzela sesinden şikayet etmezdi. ne? maçları televizyondan izleyenler rahat da tribünden izleyenler mi rahatsız oluyor? bu vuvuzelayı afrikalılar'ın elinden alıp çalmaya başlayan avrupalılar'a ne demeli? avrupa televizyonları da vuvuzelaya çare bulamıyorsa, "başka bir dünya mümkün!" mü diyorsun? üstelik trt karasal yayının önemini kavramış bir kanal, git mesela şehir dışında bir araziye, yanına da arabanın aküsüyle çalışan bir televizyon al. bağla bir uyduruk anten (adı neydi onun?). ne tıkırtı var, ne sıkırtı var. adamlar sırf sen maçlarını izleyebil diye bütün imkanları kullanmışlar. bu trt'nin dünya kupası meselesinde türkiyede alternatifi yok, anladın mı kirpi saçlım?
    - abi o zaman ben maçları sat1'den fransız kanalıyla izlerim, idealistim ben, mükemmeliyetçiyim. je ne t'aime plus trt.
App Store'dan indirin Google Play'den alın