resim
Giovani Álex dos Santos Ramírez
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:35
Boy:1.75
Uyruk:Meksika
  • 972
    galatasaray'da en cok pas alan oyunculardan birisidir. sadece caner bile bile pas atmamistir gio'ya. diger oyuncular ayrim yapmamistir.

    o yuzden lutfen: geciniz bunlari!

    --- alıntı ---

    bir tribün efsanesi: gio’ya pas atılmıyor

    buradan geçiyoruz bir tribün efsanesine. nedir bu efsane? “galatasaray’da giovani dos santos’a pas vermiyorlar, özellikle de yerli futbolcular!” iddia bu. ama külliyen yalan tabi. istatistikler net olarak ortaya koyuyor bunun bir tribün efsanesi olduğunu.

    mesela giovani dos santos, sabri sarıoğlu’yla trabzonspor maçında en çok pas alan futbolcu konumunda. keza dos santos, sivasspor ve diyarbakırspor maçlarında en çok pas alan ikinci, manisspor karşılaşmasında ise en çok pas alan üçüncü oyuncu galatasaray’da. yani görüldüğü gibi insanlar neyi görmek istiyorlarsa onu gördüklerini düşünerek bir algılama oluşturuyorlar 2010 yılında.

    uyumsuz ikili

    peki hiç gerçeklik payı yok mu bu efsanenin? minicik olsa da var: galatasaray’da bir futbolcu oyunun büyük bir bölümünü önünde oynamasına karşın pas tercihlerini meksikalı’dan yana kullanmıyor gerçekten. caner erkin bu futbolcunun adı.

    işte manisaspor maçından küçük bir örnek. sabri sarıoğlu kendisiyle aynı kanatta oynayan keita’ya tam 11 pas atarken, caner erkin sadece iki pas atmış önünde oynayan dos santos’a. caner erkin’in dos santos’a verdiği pas sayısı diyarbakırspor karşılaşmasında üçte, fenerbahçe ve trabzonspor maçlarında ise birde kalmış. yani toplam dört maçta 7 pas atmış, atabilmiş caner erkin meksikalı’ya. ama sadece trabzonspor maçında ters kanatta oynayan sabri sarıoğlu’nun dos santos’a verdiği pas sayısı ise 8. bu büyük bir sıkıntı galatasaray’da. hem bugün, hem de geleceği planlamak adına

    --- alıntı ---

    yazmayi unutmusum: ilk once emin degildim ama simdi eminim. bence giovanni takimda kalmamali. evet elinden gelenini yapiyor ama bu yetmiyor. 4-3-3 deki son 3lu de oynarsaniz skora daha fazla katkiniz olmali. jo bile daha verimli oldu diyebiliriz. evet biliyorum bir cok kisi bana katilmayacak ama ben boyle dusunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın