• 29
    alman futbol taraftarlarinin yemek üzerinden rakip ülke'yi tanimladigini bana gösteren mac.
    nasil mi?

    efendim, 2006 dünya kupasi ceyrek finalindeki almanya-arjantin macinin bitiminden hemen sonra sahada arbede cikmisti oyuncular arasinda, ve thorsten frings arjantinli bir oyuncuya o hengame icine bir yumruk sallamisti. almanlarin yari finaldeki rakipleri italya ise, bu mac sonrasi centilmenlik disi hareketi fifaya sikayet etmis, ve kirmizi kart görmedigi halde almanlarin en önemli oyuncularindan biri olan frings'in bir macligina ceza görmesini saglamisti.

    italyanlarin bu adimi alman basini ve futbol taraftari tarafindan adeta lanetlendi. ciddi bicimde italyan göcmenlere karsi tavir alindi, bir cok alman, "bir daha asla pizza yemicez" demislerdi yaygin sekilde.

    simdi ise, söyle bir manzara ile karsilastim, facebook'ta. alman kücük burjuva arkadaslarimin ingilizce (!) yazismalari, buradan buyrun:

    --- alıntı ---

    hans: germany vs. serbia and the spanish referee 0:1 :(

    franz: ı totally agree with you! ı'll never spend my holidays in pamplona or eat a paella in the near future :(

    helga: that's exactly what ı think!

    --- alıntı ---

    efendim, italya'ya yenilince pizza'dan vazgecti almanlar. simdi ispanyol hakemin bu mactaki performansindan dolayi paella'dan ve ispanya tatilinden vazgeciyorlar. maazallah, 2008 yari finalinde yenilmisiz bunlara, yoksa bu zihniyetteki taraftar türkiye'ye tatile gelmez, turizm gelirlerimizden olur, ve döner boykotuyla buradaki dönerciler issiz kalirdi.

    iste, böyle garip tepkilere gebe bir taraftar toplulugudur, alman futbol taraftari...
App Store'dan indirin Google Play'den alın