• 124
    kazandığımız takdirde rakiplerimizin gardını düşürmek adına çok önemli bir galibiyet olacak olan maçtır.

    psikolojik üstünlük mevzusunu çok sevmiyorum çünkü zaten 2 yıldır psikolojik üstünlük bizde ama bazen bu üstünlük takım içerisinde laubalilik veya rakip küçümseme, motivasyon kaybı gibi durumlara yol açabiliyor

    (bkz: 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçı)
    (bkz: 3 ağustos 2024 galatasaray beşiktaş maçı)

    dolayısıyla bu maçta henüz 2 ay önce alınan 5-0'lık mağlubiyetin intikamı/rövanşı gibi anlamsız hırsların kurbanı olmadan sakin, sabırlı bir şekilde kendi oyunumuza sadık kalarak galip gelmemiz gerekiyor. peki bunu nasıl mı yaparız?

    okan buruk elfsborg maçında * ilk kez denediği 3lü defans kurgusunu bence bu maç için prova niyetiyle yaptı. ben şahsen, ismail jakobs sakatlanmasaydı bu maçta 4lü başlardı diye düşünüyorum ama jakobs'un sakatlığıyla 3lü'ye mecbur kaldı gibi biraz da. öte yandan icardi osimhen'in varlığı da buna mecbur bırakıyor hocayı. gelinen noktada hoca 3lü çıkacaktır yine. ancak bu sefer elfsborg maçı kadrosundan mertens'i hamle oyuncusu olarak kulübede tutar diye düşünüyorum.

    beşiktaş'ın özellikle stoperlerindeki uyum sorunu ve paulista'nın olmayışıyla merkezinin yumuşak karnı olduğu şablonda galatasaray'da sara'nın ceza sahası koşuları daha önemli olacaktır.

    mertens yerine 10 numara pozisyonunda bence yunus akgün oynamalı çünkü sallai'nin kanat bek ezberi ve defansif farkındalığı hem yunus'tan hem de barış alper'den daha yüksek. bu yüzden sağ kanat bek sallai, sol kanat bek barış alper ve 10 numarada da yunus akgün olmalı bence.

    ama bu işin bencesi tabi. okan hoca sallai'yi 10 numarada kullanıp kanat beklerde yine yunus ve barış alper başlayacak. elfsborg maçında bu iki oyuncunun doğal olarak defansif oyun bilgilerinin eksikliğinden pozisyonlar verdik. umarım beşiktaş maçında yaşamayız bunu.

    son olarak adettendir, kadro beklentim şu şekilde;

    https://i.galatasaray11.com/8n735pdv.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın