• 57
    bu sistemi tutturabilirsek inanılmaz şekilde mobil bir taktiğe kavuşmuş oluruz.

    bu sistemin en güzel tarafı 5'li ve 3'lü sistemlerin tamamını kapsıyor olması. hatta elimizde jakobs, barış, sallai, kaan, berkan, jelert gibi birden çok bölgeyi oynayabilen oyuncular olduğu için saha içerisinde inanılmaz bir esneklik sağlıyor.

    mevcut örnek dizilişlerde barışı sol bek'e kaydırıp osimhen'i ya da mertens'i kanada atıp icardi'yi 9,5'a çekmek eski dizilişe; barışı sadece sol bek'e göndermek ise 4-4-2 oynamamıza imkan tanıyor. kısaca elimizde rakibin dizilişine göre hareket edebilecek mobil bir taktik oluyor.

    taktiksel olarak oyuncular bu kaymaları ve dizilişi ezberleyebilirlerse rakip sahada müthiş bir yoğunluk görebiliriz. aslında hücumda zaten 3'lü yapıyorduk. sol bek ileri giderken kaan 3.cü stoper gibi yerleşiyordu. şimdi karşılamayı böyle yapıp kanat bekleri sürekli çizgiye bastırabileceğimiz bir dizilişe geçiyoruz. burada hücum setinde varyasyonun 3-4-1-2 değilde 3-2-(1)-4 şeklinde olacağını düşünüyorum. buradaki 1'i mobil olarak +1'i kovalamak için hatlar arasında hareket edecek mertens olacaktır.

    umarım çok başarılı oluruz. bana umut vadediyor.

    edit: alonso'nun 3-4-2-1 taktiği ortadan yoğunluk sağlıyordu eğer bunun kanat varyasyonu kuvvetli olan bir melezini geliştirebildiyse okan hoca gerçekten bravo derim ya da onu örnek alıp icardiyi osimhen'in arkasına sarkıtıp 3-4-2-1 hücum yerleşimi de yapabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın