resim
Ali Rıza Sergen Yalçın
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:51
Uyruk:Türkiye
  • 2804
    candaş tolga isimli şahsın kayığına bindiğinden beri her an kendini bitiriyor, haberi yok sanırım. kendisini resmen komedi malzemesi yaptı sosyal medyaya.

    sergen'i sevmek, sevmemek değil mesele. sergen yalçın, futbol yeteneği sebebiyle her zaman belli ölçüde saygı gören bir figürdü. bunun yanında da esprili bir adamdı. esprisi, kendisini zorlayarak veya bir konuma sokarak yaptığı bir şey değildi. vurdumduymaz, gamsız, dobra bir adam olması sebebiyle espriliydi. katılabileceğin veya katılamayacağın bir ton şey söylerdi ama belli bir tonu vardı.

    bu adam anadolu takımlarında hocalık yaptı. fena da işler yapmadı hani. hep olumlu bir efekt yarattı nispeten. sonra beşiktaş'a geldi, şampiyonluk kazandı hiç beklenmeyen bir sezonda. sonraki sezon işler çok ters gitse de şampiyonluk apoleti vardı yani. kendisi de sonrasında ''biz daha çok şampiyonluklar kazanırız.'' gibi şeyler söylüyordu. yani öyle salmış, bırakmış bir halde değildi.

    sonra antalya'ya gitti, orada da olmadı ki bence zaten hatalı bir karardı. beşiktaş sonrası, montella öncesi birçok insana sorsan sergen yalçın milli takıma hoca olsun isterdi. doğru veya yanlış demiyorum, gerçek bu. iyi ki olmamış tabii. ne zaman ki euro 24'te candaş tolga ile yayınlara başladı, resmen bütün o teknik direktörlük kariyerini falan harcadı. mesela ben kendisini çok seven, bir gün tekrar beşiktaş'ın başında görmek isteyen bir beşiktaşlı olsam şu dönemden sonra fikirlerim değişirdi.

    her şeyden önce bir ciddiyeti vardı sergen yalçın'ın. yani esprili halinin yanı sıra genel manada ciddi, söylediği şeyi savunan, açık sözlü bir adamdı. sneijder'i eleştirirken bile 1-2 dayanak gösterirdi mesela. katılmazdın ama dinlerdin. geldiği hal sanki futbolla ilgili hiçbir şey bilmeyen, rating için allah ne verdiyse saçmalayan bir adam. candaş tolga kendisinden rating üretiyor, kendisi de sanırım ne derse onaylayacak veya gülecek birini arıyor. bu saatten sonra teknik direktörlük falan yapmasını çok zor görüyorum.

    ayrıca en kötü ihtimal de şu kendisiyle ilgili: candaş ile takıla takıla gerçeklik algısını yitirmiş. kendisini futbol tarihinde çok büyük iz bırakmış, tüm dünyanın saygısını kazanmış bir adam falan zannediyor sanırım. sergen hoca sana kalsa şu an bile frikik golü atarsın, kariyerinde 50 tane frikik gol var… sana kalmadığı için bakıyoruz ve iki elin parmaklarıyla gösterilecek kadar anca olduğunu görüyoruz. güldürme yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın