• 659
    tff'nin süper lig statüsünde kabul ettiği türkiye federasyon kupası 1956-57 sezonu'ndan bu yana, son haftasında 3 veya daha fazla takımın şampiyonluk ihtimalinin olduğu 3 sezon olan ligdir.

    1. turkcell süper lig 2008-2009 sezonu

    sondan bir önceki hafta puan durumu

    1. beşiktaş-68 puan +29 averaj
    2. sivasspor-66 puan +27 averaj
    3. trabzonspor-65 puan +21 averaj

    son hafta fikstür

    denizlispor-beşiktaş
    galatasaray-sivasspor
    trabzonspor-fenerbahçe

    3. sıradaki trabzonspor, önündeki sivasspor'un puan kaybettiği ve beşiktaş'ın yenildiği senaryoda, beşiktaş ile olan genel averaj farkını kapatacak şekilde bir galibiyet alırsa şampiyonluk şansı var çok çok ufak da olsa.

    2. süper lig 2017-2018 sezonu

    sondan bir hafta önceki puan durumu

    1. galatasaray-72 puan +41 averaj
    2. fenerbahçe-69 puan +41 averaj
    3. başakşehir-69 puan +27 averaj

    fenerbahçe, başakşehir'e karşı ikili ve genel averajda üstün olsa da, galatasaray-fenerbahçe-başakşehir üçlü averajında başakşehir'in arkasında kalıyor. yani başakşehir için galatasaray'ın yenilmesi yeterliyken, fenerbahçe'nin de galatasaray'ın yenilmesiyle beraber başakşehir'in de puan kaybetmesi ihtimalinde şampiyonluk şansı doğuyor. böylece galatasaray'a karşı eşit ikili averaja mukabil, genel averajla şampiyonluk şansı doğuyor.

    3. süper lig 2020-2021 sezonu

    sondan bir hafta önceki puan durumu

    1. beşiktaş-81 puan +44 averaj
    2. galatasaray-81 puan +42 averaj
    3. fenerbahçe-79 puan +30 averaj

    beşiktaş ile galatasaray, eşit ikili averajda ve +2 beşiktaş üstünlüğüyle son haftaya giriyorlar. hemen arkalarında da 2 puan geride 3. sırada fenerbahçe var. beşiktaş veya galatasaray, genel averaj üstünlüğünü alacak şekilde kazanırlarsa direkt şampiyon oluyorlar. 3. sıradaki fenerbahçe'nin de, beşiktaş ve galatasaray'ın mağlup olduğu senaryoda sezonu şampiyon tamamlama ihtimali var. çünkü hem ikili averajlarda, hem de üçlü averajda beşiktaş ve galatasaray'ın gerisinde olduğu için, ikisinin de mutlak mağlup olması gerekiyor. ufak da olsa, böyle bir ihtimalde fenerbahçe şampiyonluk şansını yakalıyor son haftada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın