• 156
    öncelikli olarak bu entryi yazma sebebim rakibimizin stadına kayıtsız şartsız çamur atmak değildir. saraçoğlu stadı ile ilgili olarak görüşlerimizi, o stattaki elektronik ıslıktan tutun da sidik torbalarına kadar yaşanan tüm rezaletleri yaşayan insanlar olarak hem ben hem de diğer arkadaşlarım defalarca kez yazdılar. bu entryinin asıl yazılma sebebi aziz yıldırımın 2 hafta önce milliyet gazetesine verdiği ''galatasaraylılar haddelerini aşıyorlar konuşursam sokağa çıkamazlar'' başlığı altında yayınlanan röpörtajdır. o röportajı okumak isteyenler için.

    http://cadde.milliyet.com.tr/...LTINDAN_KALKAMAZLAR_

    bu röportaj hakkında ve kendisinin stadımıza sallamalarına kendi çapımda #399928 ve #399945 entryleri ile yanıt vermiştim.( son günlerdeki sözlük gidişatı üzerine söylüyorum reklam yapmak için vermedim bu entry numaralarını) daha sonra sevgili yazar abim captano kendi blogunu bana açarak bu yazının orada yayınlanmasını sağlamıştı. kendisine bir kez daha teşekkürler.

    bu sabah gazeteleri gezerken geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden belediye işçisinin haberi çarptı. (kendisine allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum) haberi taratarak orjinal halini aynen yayınlıyorum.

    http://twitpic.com/1v9fid

    dikkat edildiği gibi bu talihsiz olay bu stadın çok yakınlarında meydana gelmiştir. haberde zaten 2009 uefa finali afişini görmektesiniz. haberi incelerseniz dere yatağının taşması sonucu sel sularının taştığını göreceksiniz. bu haberi okuduktan fenerbahçe.org da yer alan bir haber geldi aklıma

    http://www.fenerbahce.org/....asp?ContentID=19895

    yukarıdaki linki dikkatle incelediğiniz zaman kurbağalıdere dere tarafında küçük bir su birikintisi oldu başka bir olay yaşanmadı belirtiliyor. demek ki sel suları akarak küçük bir birikinti halini alabiliyormuş ! bu stadın yerini bilenler zaten uzun yıllardır buranın dere yatağı olduğunu buraya stat yapmanın sakıncalı olduğunu hatta bu stadın zemin probleminin altında da bu sorunun yattığını söylüyorlardı. bunun üzerine ben biraz daha kafayı çizerek belediye kararları bu olayla ilgili olarak ne diyor dedim ve belediye kanunlarına da ulaştım.

    http://www.spo.org.tr/...ba22728b6185e_ek.pdf

    dere yatakları ve tașkınlar ile ilgili 2006/
    27 sayılı genelge

    2- çeșitli kullanım alanları olușturmak maksadıyla derelerin üzeri, zaruri hallere münhasır olmak üzere dsi genel müdürlüğünün izni alındıktan sonra gerçekleștirilecek ișlemler hariç, kesinlikle
    kapatılmayacaktır. bunun dıșında dere yataklarında gerçekleștirilecek her türlü yapılar ilgili kurum veya kurulușlarca onaylı bir projeye dayandırılacaktır .

    4- kamu kurum ve kurulușlarınca, köprü altındaki su akıș kesitinin daralmasına sebebiyet veren ve su akıșını engelleyen yapılar yapılmayacaktır. özel ve tüzel kișilerce yapılmak ve yaptırılmak
    istenen bu tür yapılara da kesinlikle izin ve ruhsat verilmeyecektir. ilgili kurumlarca yapılan denetimler neticesinde su akıș kesitinin daralmasına sebebiyet verdiği tespit edilen yapılar, imar mevzuatına göre mülki amirlerin sorumluluğunda yetkili belediye veya özel idare tarafından derhal kaldırılacaktır .

    mevcut kanunlara bakılarak gerekli yorumları siz değerli sözlük yazarlarına bırakıyorum. unutmadan ilave edelim mevcut bir temel yerine parça parça yapılan bir stattan bahsettiğimizi unutmamız lazım.
    demek ki neymiş aziz bey boşa sallamakla olmuyormuş bu işler. biz sokağa rahat çıkarız ama sen çıkarken dikkat et paçalar çamur olabilir malum dere arazisi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın