resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 4316
    4-2-3-1 oynuyoruz ve 10 numaramız mertens. bence hiç uyumlu değil. peki neden?

    1- mertens önde basar ama tek hamlelik presleri ne kadar göz doldursa da oyun genelinde orta saha olarak göbekte düşmemize sebep olur.

    2- oyun kurarken geri gelip top alma konusunda becerikli değil ve böyle bir profili yok.

    3- oyuna geriden kurarken yardım etmediği gibi üçüncü bölgede de play maker'lık üstlenmiyor. daha çok half space koşuları atan, genelde sağ içe deplase eden bir görüntüsü var. oysa 10 numara dediğin her iki kanada (top hangisindeyse) elinden geldiğince opsiyon olmalı, yeri geldiğinde oyunu 3. bölgede sete döndürmeli, sık sık dikine yerden top oynamalı al ver yapmalı. araya salmalı ama mertens'in hiç araya salabildiğini gördünüz mü? bir veya iki vardır belki hak yemiyim.

    bu üç eksiği kerem aktürkoğlu'nun gitmesiyle ve oyuna yunus akgün'ün girişiyle bir nebze doldurduk. ama kanat oyunun bu kez aksıyor.

    kendisinin problemi sadece yaş değil. keza bir çok futbolcumuzdan diri olduğunu düşünüyorum. oyun planımız, kadromuz, dizilimimiz her şey bölük pörçük ve hiç bir şey yerli yerinde değil gibi. mertens ve torreira'nın presinden yararlanayım diyorsun ama bunu yaparken boşalan orta göbek için önlem almıyorsun. üstüne üstlük 8 numara sara iyi olsa da o oyunun adamı değil. barış güçlü ama pres yönlendirmesi konusunda oyun zekası yok, 2. bölgedeki baskı oyunu ona daha uygun mesela. yunus desen önde prese yine uygun değil gibi.

    takım olarak bütün olarak çok kötüyüz. parça parça bakarsak oyuncu handikaplarına rağmen çok iyi oyuncularımız var. iş bunları bir potada eritemeyen okan buruk'ta bitiyor.

    (bkz: 3 ekim 2024 rfs galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın