• 445
    hayatında muhtemelen bir kere bile bir abd adli vakasını doğru düzgün incelememiş olan gazeteci. erden timur fbi tarafından gözaltına alındı diye de yalan söylemiş. muhtemelen "questioning"'i gözaltı zannetmiş.

    ablamız gazeteci ha yanlış anlaşılmasın. ama düşüncesi şu "fbi tarafından gözaltı kararı olan biri, türkiye'de rahat rahat gezebilir, oraya gidene kadar haberi olmaz". bak ben hiç görmediysem abd'de en az 100 tane adli vaka görmüş, üstünde çalışmışımdır. bu abla fbi'ı herhalde bizim "yunus polis"in adı havalı olanı falan sanıyor. federal suç olması lazım fbi'ın dahil olması için. erden timur nasıl bir "federal offense" işlemiş olabilir? velev ki işledi, federal suç işleyen adamı abd bırak başka ülkeyi, bu galakside nerede olursa olsun bulup getirir yargılar. bu adam haberi olmadan abd'ye gezmeye gidecek orada havalimanında "sürpriiiz" diye fbi gözaltına alacak öyle mi? tam bir imdb 5.8 puanlık aksiyon filmi senaryosu. bu nyc rüşvet vakasında da federal çerçevede suç isnat edilen tek kişi zaten belediye başkanı. yahu savcının isnat ettği suçlamalarda adı geçen hangi türk vatandaşı gözaltına alınmış? tabii biz kime ne anlatıyoruz.

    erden bey bu gözaltı iddialarını ileri sürenleri dava etmeli. bir şey çıkmayacaktır muhtemelen ama mahkeme nezdinde de neden bu yalanı söyledikleri kayda geçmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın