• 49248
    --- alıntı ---

    galatasaray futbol a takımı teknik direktörü okan buruk, uefa avrupa ligi’ndeki paok galibiyeti sonrasında yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

    hocamızın değerlendirmeleri şu şekilde:

    “taraftarımızla çok bir aradayım. geldiğimden bu yana bana büyük destek verdiler. takım olarak kötü gittiğimiz dönem çok az oldu. biz kendimize güveniyorduk. ben ve oyuncularım özgüvenimiz çok yüksek. biz bunu kendi içimizde hep konuşuyoruz. dışarıdan içeride fırtınalar kopuyormuş gibi bir ortam var diye gözüküyordu. içeride oyuncularımızla beraber maça hazırlandığımız, iyi antrenman yaptığımız bir atmosfer vardı. florya hiçbir zaman bunlardan etkilenmedi.”

    dört maç üst üste galibiyet önemliydi

    “transfer dönemi bitince oyuncular rahatlıyor. camia rahatlıyor. dört tane maç üst üste galibiyet almamız çok önemli. oyun olarak da bunu çok hissettirdik. bugün en iyi oyundu. çok pozisyona girdik. rakibe çok az pozisyon verdik. topa sahip olmamız ve oyun kurmamız çok iyiydi. paok gibi savunma yapmaya gelmiş bir takıma göre çok fazla ürettik.”

    “taraftarımızla birlikte bu galibiyet heyecanını yaşamak çok önemli. oyun ile taraftar birleştiğinde çok daha değerli oluyor. onlar durduğunda bazen bizim onları oyuna sokmamız lazım. biz durduğumuzda onların bizi oyuna sokması gerekiyor. genel olarak bunu hissettik.”

    oyun tarzımız oyuncuların hoşuna gidiyor

    “oynadığımız oyun bütün oyuncuların keyif alacağı bir oyun. top rakipteyken almaya, top bizdeyken üretmeye çalışıyoruz. topa sahip olmak, rakibe vermemek… pozisyonel oyun, taktiksel dizilişten çok, top rakibe geçtiği anda almaya çalışan bir takım var. oyuncuların hoşuna gidiyor bu. oynamaya çalışan bir takımız. oyuncuların ofansif olarak rakip sahada olmaları onlar için keyifli oluyor. futbolculuğumda en çok keyif aldığım buydu. oyuncular da kendilerine inandıklarında sahada çok şey ortaya çıkıyor”

    “çok oyuncunuz olsun. az oyuncunuz olmasın. çok oyuncu olması daha değerli. oyunun sonunda iki forvete döndük. çok maç oynayacağız. onun için tüm oyuncularımızı hem farklı mevkilerde hem de farklı dizilişlerde kullanabiliriz. üçlü savunma oynayan bir takıma karşı üç forvet de oynayabilirsiniz. önde rakibi karşılayan ve basan bir takımız. o da bizim için bir opsiyon.”

    oyuncularımıza iyi bakacağız

    “sara bugün hem 6 hem 8 hem de 10 numara oynadı. oyunun üç bölümünü de iyi oynadı. oyun kurdu, savunmaya geldi, top aldı, hücuma katıldı, şut attı. dörtlünün kenarında da baskıya gitti. tahminimce 13 kilometreye yakın koşmuş olabilir. jakobs da çok uzun bir koridoru etkili bir şekilde kullandı. hem oyun oradan aktı hem de savunma geçişlerinde önemli bir oyuncu. oyuncularımıza iyi bakacağız. onları iyi dinlendireceğiz. bazı mevkilerde kadro genişliğimiz çok fazla değil. kanat oyuncuları ve sol bekte önemli oyuncularımız var. farklı mevkilerde kullanabileceğimiz oyuncularımız var. jakobs’u idareli kullanmamız gerekiyor.”

    “yunus kuvvet olarak gelişti. bunu kendisi de söylüyor. oynadıkça da dayanlıklılık ve konuş mesafesi artıyor. yüksek hız mesafelerinde de yunus çok fazla mesafe kaydediyor. yunus çok iyi ve yetenekli oyuncu, ne zaman çıkış yapacak diyorduk. çok iyi gidiyor. allah devamını nasip etsin.”

    --- alıntı ---

    https://www.galatasaray.org/...-en-iyi-oyundu/56206
App Store'dan indirin Google Play'den alın