• 39
    https://www.youtube.com/watch?v=uPI2bfl_Sg4

    sinan yılmaz icardi'nin dönüşü ile birlikte takımımızın sahadaki dizilişi ve neden 3-4-1-2'nin bize daha uygun olduğu* ile ilgili güzel bir video yayınlamış.

    3'lü defansın ben de mevcut kadro yapısına en uygun formasyon olduğunu düşünüyorum. ve hep söylediğim gibi elimizdeki çok yönlü oyuncular var ve bu oyuncular 3'lü oynadığımızda aslında dar gibi görünen rotasyonumuzu çok yönlülükleri sayesinde çok genişletebiliyor. ve bunun yanında kadrodaki isimlerin aldığı süreler, 4'lüye göre daha fazla olabiliyor.

    barış'in kanat bekte değerini kanat forvete göre çok daha hızlı artıracağını düşünüyorum. zira dünyada üst seviye kanat bek çok az ama kanat forvet zibilyon tane. sinan yılmaz barış'ı sağa yazmış, sol kanat bek de oynar, forvet de oynar.

    berkan, sol kanat bek alternatifi görünüyor. berkan orta saha ve sol stoper de oynar. ve bunları iyi seviyede yapar. jakobs sol kanat bekte her maçta 90 dakika oynayamaz. berkan ikinci yarılarda girip iyi süreler alır.

    kaan, harika bir sağ stoper. ama stoperin ortasında dortmund'daki hummels vari bir oyun kurucuya dönüşebilir. yine orta sahada torriera'nın iyi bir alternatifi. 4'lünün sağında kaan'ın zorlandığı ve en iyi performansını veremediği bariz.

    sallai, sol ve sağ kanat bek oynar. forvet arkası oynar. 4'lü oynandığında sol kanat görünüyor fakat yunus'un sürelerinden çalar. kanat bek oynadığında, rotasyona girer. üçlü oynayan takımlar, kanat bekler yüksek efor sarfettiği için burada sık rotasyon yapıyor. sallai'nin kanat bek oynadığı senaryoda hem kendi süresi, hem de yunus'un süresi artar.

    jelert, sağ ve sol kanat beki, dörtlü bekinden çok daha iyi oynar.

    yunus, 3-4-2-1'in ikisinden biri olur, 3-4-1-2'nin biri olur, çok gerekirse 3-5-2'nin orta üçlüsü de olur. yunus'un ortaya yaklaştıkça performansının arttığı bariz.

    mertens, forvet arkası ve ikinci forvet olur. çift forvet oynadığımızda icardi-osimhen'in tek alternatifi batshuayi olmaz, mertens'i de alırız denkleme. 4'lüde mertens'i dışarıda bırakıyoruz.

    4'lü dizdiğimizde alternatifi özellikle kanatlarda çok azalan kadromuz, üçlüde çok daha alternatifli bir hal alıyor. ve güzelliği bu alternatifli kadroyu aynı oyuncuları kullanarak ve oyunculara iyi süreler vererek yapabiliyorsunuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın