resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4432
    biraz kafa karıştıran oyuncu. sol kanat performansı kendisini sol iç gibi yaptı. acaba denklem bozar mı diye düşünüyorum.

    artıları: 1- sol bekine yardımı yüksek, adam kovalıyor.
    2- sol içe çok yaklaştığından merkeze gelip top çıkarıyor. aslında orada mertens hariç üçlü orta saha oluşuyor.
    3- yüksek top tekniği özellikle sara'nın pas trafiğini rahatlatıyor. top kaybı olayı diğer kanat oyuncularına göre daha az. galatasaray sete daha rahat oturuyor.
    4- kısa ve çevik bir oyuncu, mertens veya torreira tipinde pres yapabiliyor.
    5- en önemlisi bu arkadaş içe veya dışa dribling yapabiliyor. laf olsun diye değil, topu ayağına yapıştırıp gidenlerden. dar alanda patlayıcılığı yüksek, geniş alanda hızı tartışılır ama yavaş değil. bu da deliciliğini arttırıyor. bitiriciliği tartışılır ama ceza sahasına tehdidi de fazla.

    eksilerine gelirsek kendisinin istikrar problemi olabilir. oyuncuyu ana plana bu kadar dahil etmek soru işareti olabilir. ama şurası kesin ki yunus görmezden gelinecek bir topçu değil. kerem'in gidişinden sonra ayağına gelen fırsatı harika kullandı ve ben buradayım dedi.

    10 sene önce olsaydı yerli oyunculara bu kadar paye vermezdim. ama artık bunu değiştirmenin vakti geldi. iyi niyetine güvendiğim her yerli oyuncunun başımın üstünde yeri var. en çok kredi vereceğim adamlar da bunlar. bu çocuklar bizim çocuklar. gerçek bizim çocuklar. böyle devam yunus.
App Store'dan indirin Google Play'den alın