resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 4429
    kanatta çizgiye yapışık oynaması özellikle üst seviye takımlarda hem fiziksel özellikleri, hem de yetenekleri bakımından mevcut durumunda çok mümkün görünmüyordu. yunus'la ilgili bir entry'imde bunu dile getirmiş ve sol iç, forvet arkası gibi bölgelerde ancak bir çıkış yapabileceğini söylemiştim. geçen sezon leicester city de zaman zaman yunus'u 8'de denemişti hatırlarsanız. ama muhtemelen kiralık olduğu için yunus'a pek zaman yatırımı yapmadılar.

    yunus bu sezon oynadığı maçlarda her ne kadar sol kanat gibi görünse de, ısı haritasına baktığınızda net olarak forvet arkası sol iç gibi bir pozisyonda oynuyor. izleyenler için leverkusen'daki florian wirtz 'in oynadığı pozisyon diyebilirim.

    bu pozisyonda; dar alan becerisi, çevikliği, top saklama yeteneği ve ceza sahası içi koşuları ile sağ açık pozisyonuna göre çok çok daha büyük fark yaratıyor. ve arkasındaki 2 orta sahanın ve sol bekin varlığı da daha dar bir alanı savunduğu için defolarını saklıyor.

    okan buruk radikal ve yerinde bir kararla yunus'u bu pozisyona monte etti ve çok da iyi etti. kanatta daha geniş alanda devamlı dripling (sağ kanatta çoğunlukla enine driplingler) deneyip çok hızlı yorulan bir futbolcudan, gerektiğinde dikine dripling atan ve enerjisinin büyük bir kısmını da savunmaya ayıran bir futbolcuya dönüştürdü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın