resim
Davinson Sánchez Mina
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Kolombiya
  • 1614
    bu adamın bizi rahatlatan temel bir farkı var. stoper oynasa da ön libero gibi rakip karşılayıp sonrasında kademe kaybetmeden hızla yerini kapatabiliyor. karşılarken de cüssesiyle rakibi bozuyor. o yüzden davinson varken orta sahamız kağıt üstünde yumuşak görünse de 1 ön libero fazla gibi bastığı için ezilmiyor hatta eziyor.

    okan hoca’nın olmadığı her maçta ah, vah etme sebebi bu. nelsson da iyi stoper; ama davinson stoper/ön libero mixlediği için yeri dolmuyor. nelsson geçen sene benzer rolü denedi; ama hem rakibi bozamadı hem de bozamadığı rakibin kurduğu oyunda yerine dönenedi. 20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçında yediğimiz 2 golde bunu en net örnekleriyle gördük. nelsson konsantrasyonu oldukça harikan bir stoper ama davinson bizim oyunumuz için elit ve hayati.

    saydıkça uzar etkisi. örneğin davinson bu şekil oynadıkça geri dönüşlerimiz de azalıyor. oyunun boyu kısalıyor. bu da fizik olarak daha dinç kalan ve daha dirençli/tempolu bir galatasaray yaratıyor. sara ve mertens adam kovalamak zorunda kalmıyor mesela top yere inince.

    dün de “sara ve torreira fred, amrabat ve ismail’i paspas etti” cümlesinin sebebi aslında davinson. jacobs da bu sisteme etki edecek görünüyor gerek bölgesini kapatarak gerek karşılayarak.

    ligin en iyi hocası olan okan hoca yine taktik olarak güzel bir şeyler pişiriyor.

    (bkz: 21 eylül 2024 fenerbahçe galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın