• 1698
    bir zaman sonra, "bakin dandik takimlarin ratingleri yerlerde, ama milyar milyor yurolar degerindeki kuluplerin maclari tepeye oynuyor. goruyorsunuz, anlatmaya gerek yok. evet tablo bu." diyerek daha once avrupa super ligi seklinde bir olusumla lig olusturulacakken, bazi yaptirim tehditleri ve vaatlerle vazgecilen duzenin bir benzerini oluşturmak icin format degistirmis lig.

    yukarida da bahsedilmis 36 takimin sadece 16si kendi liginde sampiyon.

    muhtemelen bu sekilde lig formatina uygun hale getirilecek bir eleminasyon sistemi olusturulacak. boylece young boys gibi prag gibi degisik değişik ufak tefek takimlara giden/gidecek 30-40 milyon eurolar bu buyuk takimlara aktarilacak.

    sonra da 16 ya da 18 takimli, tek devreli lig gelecek
    boylece hem mac sayisi daha once 13 iken su anda15'e cikti, sonra da bu sekilde olusturulan ligle 15 ya da 17 maca civarina getirilerek, devam edecek.

    aslinda mantikli, ama bir yerde de euroleague gibi kapali bir sistem olusma tehlikesi var.

    kafadan 10 12 takim banko yer alip, 6 ila 8 takim degisecek. yine kabul edilebilir.

    artik taraftar degil müşteriyiz. sifreli ya da platforma para odeyerek izlenen maclarla, sifresiz maclari karsilastirirsak ne demek istedigim az cok anlasilmis olur.

    acik kanalda verilmesinin sebebi bu argumani guclendirmek
    parali platformlarda izlenen şu şu maclar, acik kanalda yayinlanan su su maclara fark atmis izlenme oranlarinda denilecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın