• 77
    24 aralık 2023 fenerbahçe galatasaray maçı ve 19 mayıs 2024 galatasaray fenerbahçe maçının ilk 11'inde ziyech vardı. bu iki maçta da tahmin ettiğiniz üzere hiçbir şey yapamadı. yine aralık ayındaki maçta barış alper sol bek olarak oynadı. icardi maçta oynamasına rağmen sakatlığının etkilerini yaşamaya devam ediyordu. bu maçtan sonra bile aylarca sürdü. mayıs'taki maçta davinson'un sol stoper oynaması vs. gibi durumlarda eklenince bu iki maçtaki etkisiz oyunumuz anlaşılıyor.

    bu maçta ise tam tersi olacak,
    ziyech yerine barış alper oynayacak.
    sol bekte savunma tarafı iyi olan jakobs mücadele edecek.
    davinson-abdülkerim tandemiyle çıkacağız.
    sara gibi iyi bir duran top uzmanı forma giyecek.
    en önemlisi de forvette osimhen gibi dünyaca ünlü bir canavar olacak.
    sonradan oyuna alacağımız batshuayi gibi bir joker de cabası.

    fener'de ise bu durum tam tersi, geçmişteki kadrosuna oranla daha da zayıfladılar.

    mesela forvete en-nesyr'i aldılar ama oynatmıyorlar. onun yerine 39'luk dzeko forma giyiyor.
    ferdi'yi sattıkları için sol bekte oosterwolde'yi oynatacaklar.
    sağ bekte osayi yerine mert olacak.
    defansta çağlar-becao tandemini göreceğiz.
    amrabat ne durumda bilmiyorum ama eğer oynarsa orta sahaları daha güçlü olacak. ayrıca maximin'in dribblingleri sayesinde kalemize daha hızlı gelebilirler.

    bu maçı defalarca kez kafamda oynadım ve her seferinde en az beraberlik çıkarıyoruz. nedenlerinden birini yukarıda açıkladım, diğeri ise fener'in ilk 5 haftadaki kötü oyunu. adamlar bir şekil kazanmasını biliyor ama kalelerinde de net pozisyonlara engel olamıyorlar. anadolu takımlarının etkisiz oyuncuları yararlanmasını bilmez ama bizim gibi iyi futbolcuları barındıran takım affetmemeli. tabi bu bir derbi maçı ve her şey ansızın değişebilir lakin şimdiki duruma bakınca fener'e goller atmamız sürpriz olmaz.
    diğer bir neden ise, okan hocanın hırsı olacaktır. mourinho gibi eskinin en iyi teknik direktörlerinden birine karşı mutlaka galip gelmek ve son zamanlardaki kötü derbi performansını da bu maçla unutturmak isteyecektir.

    kısacası gereksiz kartlar, saçma sapan hakem hataları falan olmazsa en az beraberlikle döneriz gibime geliyor. umarım yanılmam.
App Store'dan indirin Google Play'den alın