• 37
    istanbul beyoğlu istiklal caddesinde, galatasarayda, galatasaray lisesi karşısında, eski beyoğlu postanesinde kurulu bulunan müzedir. dün hatunla ziyaret etmek kısmet oldu. pırıl pırıl ve çok düzenli bir müze ancak bende hayal kırıklığı yarattı ne yazık ki.

    örneğin, uefa kupası ve süper kupanın birebir kopyaları değil de, storelarda satılan orta boy örnekleri var sadece. finalde bülent korkmaz'la hakan şükür'ün birlikte havaya zor kaldırdıkları kupanın aynısını görmeyi bekliyordum.

    80lerin sonlarında kısa bir süreliğine odakulenin giriş katında (şimdiki collezione mağazası) bir sergi açılmıştı. inanılmaz büyük ve çok fazla materyel olan bir sergiydi. mesela boyum kadar bir tsyd kupası görmüştüm orada. müzemizde de görürüm diye tahmin etmiştim ama yoktu.
    sergilenen materyaller çok eksik bence. bu yüzden zayıf buldum.
    ayrıca müzeyi ziyaret edip de havaya girince insan bir şeyler de almak istiyor, içinde bir galatasaray store olmasını da bekliyordum, hele ki hemen yakındaki store can yayınları olduktan sonra, storeun müzenin içine taşındığını düşünmüştüm. hediyelik mağazası olmaması büyük eksiklik.
    mesela muhteşem bir iş yapıp tur programına müze ziyareti koyan arifsadecekendiniatmazdı'nın müşterileri de alış veriş yapmak isteyeceklerdi büyük ihtimalle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın