resim
Gabriel Davi Gomes Sara
Takım:Galatasaray
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.77
Uyruk:Brezilya
  • 987
    bu adama kötü topçu kimse diyemez, o kadar para eder mi de diyemez, sadece galatasaray o paraları verir mi diyebilir. ben de diyorum, galatasaray iyi oyuncu aldı ama ihtiyacı olan oyuncuyu almadı. buradaki temel tartışma okan buruk'un hayal ettiği 8 numaranın sara olması. torreira tipi üçüncü bölgeye kadar basan oyuncunun yanına sara tipi oyuncu olur mu? olur ama rakip anadolu takımıysa. zor maçlarda öteki türlü takım bunu kaldırmayacak. kaldırmadı. young boys eşleşmesinde bunun inadından elendik. demirbay da kaldırmaz, demirbay'ın üst modeli sara da kaldırmayacak. bu ne demirbay'ın ne sara'nın suçu.

    artık kesin olan bir şey var. bu takım ya 4-4-2 ya 3-5-2 oynayacak. okan buruk da bunu zaten söyledi. bizim zor maçlarda sorunumuz matematik problemi. 2 bekin ileri çıkıyor, torreira ileri çıkıyor. geride bazen derinliği ve genişliği sadece 2 oyuncu karşılıyor, yani 2 stoperin. sara bu yükü omuzlayabilir mi? bence omuzlayamaz. 3-5-2 oynarsak belki taşır. çünkü gerideki matematik 3 kişi olacak, orada zaten +1 olacağız. sara da rahatlayacak. üstüne kaan veya berkan orta sahaya ilave olursa takım daha da sağlam olacak. yani 3-5-2'de sara 10 numara da oynayabilir. ikinci senaryo ise zaten 4-4-2. işte burada işler karışıyor. sara burada sağ kanat ya da sol kanat oynamalı. torreira'nın yanında kaan ya da berkan olmalı. sara da yarım kanat yarım orta saha oyuncusu olacak. böylesi daha mantıklı. ama okan buruk'un böyle düşünmediğini biliyorum.

    sara'yı zor maçlarda derin oyun kurucu olarak değerlendirme teorisi de var. ama bilmiyorum bu kadar skor tehdidi olan bir oyuncuya bu görevin verilmesi doğru mu? bence yanlış. sara gerçekten rahatlatılması gereken bir oyuncu. o rahatlarsa torreira da rahatlayacak arkadaki stoperler de rahatlayacak. öndeki adamlar da patlayacak. cidden takımdaki en kritik oyuncu. ama bakalım zaman ne gösterecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın