resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 10857
    galatasaray'daki misyonunu tamamladığını düşünüyorum. çook sevdiğim bir oyuncumuzdu ama burası ne ona ne bizim taraftara iyi gelmiyordu. şu anda bizim oyuncumuz olsa "milli takımda dağlara vurmuyorsun, bizde topun dibine giriyorsun" diyecek milyonlar var.
    ülkemizde sadece futbol değil genel eğitim seviyesi ve metodoloji yerlerde olduğu için herhangi bir alanda bütüncül bakişa sahip değiliz. mesela "kerem izlanda maçında neden bu kadar rahat oynadi" dersek, bunu ana akim medyada doğru cevaplayabilecek yorumcu bence yok. youtube ortaminda ise 5 kişi max var.
    sorunun cevabı ise çok belli: arkasında oynayan sol bek, defans ve ofans dengesini çoook doğru kurguladi. ısmail ile de aynı sol bek çok iyi iletisim kurdu. sol tarafı bir düz hat halinde, kademeli şekilde savunmada tuttular. kerem sürekli "arkam ne olacak" diye düşünmedi ve sadece ona verilen işini yapti.
    bize bakalim:
    hala solda kim oynar belli değil. gelen sol bek oyuncular hep ofansif bek olmuş. kerem ile üst üste bindirmeler yaşanmış. defans hep eksik kalmiş. zaha'da da benzer bir sorun olmuş. unutmayalım ki zaha da gitti takimdan. burada sol tarafi madara edenler oyuncular değil maalesef. oraya ne yapmasi gerektigini bir türlü bilemeyen teknik ekibimiz. zaha, kerem, bitmek bilmeyen sol bek transferleri de bunun bir göstergesi zaten. yoksa izlanda'ya karşi türkiye de 4 2 3 1 gibi oynadi. okan hoca taktiği yani. sadece oynayan isimler çok doğruydu.

    kısacası... kerem, çogu oyuncu gibi doğru yerleştirildiğinde etkisi büyük olan bir taş. milli takımda yerini iyi buldu. bizde ise fedakarlik ve zorlanarak doğru şeyleri yapmak zorundaydi.
    kerem harika bir oyuncu, modern futbolun en aranan tarz sporcusudur. bence de önü çok açık. ama tam da doğru zamanda doğru hamleyi yaptı. saha içindeki gibi yani. yolu açık olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın