• 218
    herhangi bir aksiyonu dozunda yapmayı, dozunda yapılsa bile eğer karşıtsanız rerörerö yapmamayı beceremeyen bir millet olduğumuz için ortaya çıkan tanım.

    galatasarayı geçtim, taraf olduğunuz hiçbir takım ya da ideoloji yanlışları göremeyecek kadar kör ederse sizi fanatiksiniz demektir. fanatik insanlarsanız, olaylara tek yönlü bakar, kısa vadede ait olduğu gruba ivme verirsiniz ama uzun vadede elinizde üzerine toz kondurmadığınız, görkemli zannettiğiniz fakat içi boşaltılmış, yolsuzluklara bulanmış bir heyula (tanıdık geldi mi?) yaratırsınız. eleştiri bu yüzden gereklidir. ama önce kendini eleştirmeyi başaramayan bir topluluk onu da zaten beceremez.

    başlığın kerem aktürkoğlunun geçmiş 4 senede yaşattıkları ve sonrasında takımdan ayrılışını takiben ivmelenmesi nedeniyle örneği onun üzerinden vereceğim. kerem aktürkoğlu galatasaraya elinden geldiğince hizmet etmiş, çok duygusal, başarılı bir türk genci. bakın öznel bir yorum yapmadım. fakat ona çöp muamelesi çeken kadar onun her yanlışına da kılıf bulmaya çalışan taraftar zarar vermiştir kereme. kendisi takımı hücuma kaldıran, farklı bir şeyler deneyen bu yüzden de zaman zaman hatalar yapan özel bir oyuncuydu galatasarayda. futbola dair herşeyi doğru yapan ya da herşeyi yanlış yapan biri değildi. hiç kimsenin olmadığı gibi. doğru yaptıkları eksiklerinden daha değerliydi. fakat eleştirmek asla şımarıklık değildi. bu da benim öznel yorumum.

    şımarık galatasaray taraftarı deyince benim aklıma 2 tip insan geliyor. birincisi mantıksızca herşeyi eleştiren taraftar, ikincisi de mantıklı eleştirileri şımarıklık, yangıncılık olarak gören taraftar. siz onlardan olmayın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın