resim
Muhammed Kerem Aktürkoğlu
Takım:Benfica
Mevki:Sol Kanat
Yaş:25
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 10829
    başarılarının devamını ve kendisini geliştirmesini dilediğimiz galatasaray'a önemli hizmetlerde bulunmuş eski oyuncumuz.

    kerem'in 9 eylül 2024 türkiye izlanda maçındaki harika performansını takdir ederken bile halâ kendimizle kavga ediyoruz. onun bu akşam güzel oynaması onu eleştirmiş olanları onun gidişinden sorumlu tutmak için bir fırsat olmuş kerem'in eleştirilmesinden rahatsız olan taraftarlarımıza.

    taraftarların herhangi bir gelişmede etkili bir rolü olduğunu sananlara kötü bir haberim var: taraftarların modern futbolun biçimlenmesinde neredeyse hiçbir etkisi yok. futbolcuların kariyer adımlarında taraftarların etkisi yüzde bir bile değildir. taraftarlar eleştiriyor diye kimse yıldız olduğu bir takımı bırakmaz, hele de galatasaray gibi ülkesinin en büyük takımını. kerem zaten kariyerini avrupa'da büyük bir kulüpte sürdürmek istiyordu. buna uygun bir ekip ancak şu dönemde ortaya çıktı; muhtemelen daha önce başka ekipler de olmuştur kerem'i isteyen ama o onları istememiştir, kendi kariyer hedeflerine uygun görmediği için.

    ve 12 milyon euro evet böyle skor katkısı yüksek, ülkesinin en önemli takımının çok önemli bir futbolcusu için ilk bakışta yetersiz bir bedel. buna karşı, oyuncunun kariyer hedeflerine uygun büyük bir avrupa ekibi ile bir transfer olanağı ortaya çıkınca ve oyuncunun o kulübe gitmeye niyeti de olunca, ve gerek teknik ekip gerek de yönetim oyuncunun bu kariyer hedefine engel olmaz. fm'deki gibi oyuncuyu istiyorlar, yüksek fiyat çekeyim durumu değil bu; sana hizmet etmiş, sevdiğin oyuncunun hedeflerine ulaşması için önünü açmak, ona yardımcı olmak.

    ve ben kimi taraftarlarımızın tersine kerem'in bir gün türkiye'ye dönerse başka bir kulübe gitmek isteyeceğine inanmıyorum. galatasaray'a küsmesine ihtimal vermiyorum. galatasaray'da kaptanlık yapmış kişi galatasaray'a küsmez. umarım çok başarılı olur ve türkiye'ye dönmek zorunda kalmadan kariyerini arzu ettiği gibi büyük bir avrupa kulübünde tamamlar. türkiye'ye antrenör olarak döner.

    gelelim bize. bizim önemli bir sorunumuz var türk halkı olarak, dolayısıyla galatasaray taraftarları olarak: kendi düşüncemizin doğruluğundan ve başkalarının düşüncelerinin yanlışlığından fazla eminiz. bu yüzden de kendimiz gibi düşünmeyenlere hemen hain ya da cahil damgası basma eğilimindeyiz. halbuki belki de bizim düşüncemiz doğru düşünce değil. ki bilim insanları bile kendi alanlarında çeşitli ekollere ayrılırlarken biz sıradan vatandaşlar nasıl böyle son derece emin olabiliyoruz kendi düşüncemizin doğruluğundan? bu kendi düşüncesinin doğruluğunudan fazla emin olma durumundan kurtulmamız gerek. çünkü bu bizi kendi içimizde kavgaya yöneltiyor. böylece çok değerli enerjimiz va zamanımız boşa gidiyor.

    hâlbuki her insanın dünyayı kendi penceresinden öyle gördüğünü ve öyle görmekte önemli nedenleri olduğunu özümsesek, o zaman hem kulüp hem ülke olarak çok daha üstün konumlara ulaşırız.

    sonuç olarak ne kerem'i eleştirmiş olanlar hain ne de kerem'in çok üst düzey bir futbolcu olduğunu düşünenler cahil.

    kerem'in de yolu açık olsun, önce kendisi mutlu olsun, sonra bizi gururlandırsın, dünyaya, insanlara da iyilikleri dokunsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın